Aanwijzingen dat uw vaatwasser gereinigd moet worden

How to Properly Load a Dishwasher

Zo nu en dan zult u misschien het idee hebben dat uw vaatwasser schoongemaakt moet worden. Van etensresten die in de filter onderin de machine achterblijven, tot rare geurtjes, tot vaat die niet meer helemaal schoon uit de machine komt; er zijn veel aanwijzingen die erop duiden dat het tijd is de vaatwasser weer eens goed schoon te maken. Over het algemeen dient u uw vaatwasser eens per maand te laten draaien zonder vaat, met Finish Vaatwasmachine Reiniger, om er voor te zorgen dat hij goed blijft werken. Lees hieronder waarom.

De aanwijzingen

Er zijn verschillende algemene aanwijzingen die u vertellen dat uw vaatwasser misschien wat viezer is dan normaal en dat deze gereinigd moet worden:

  • Nare geurtjes
  • Etensresten hopen zich op in de filter van de machine
  • Serviesgoed en bestek is nog vettig of vies als het de vaatwasser uitkomt
  • Roest in de machine
  • Etensresten blijven achter in de sproeiarm van de vaatwasser

Er zijn ook andere, minder zichtbare aanwijzingen; vaak hoopt vet of kalkaanslag zich op in de onderdelen van uw machine die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Maar ook deze viezigheid kunt u eenvoudig verwijderen door uw vaatwasser schoon te maken.

Hoe maakt u uw vaatwasser schoon?

Als u bovenstaande aanwijzingen bent tegengekomen, is er een simpele oplossing: Finish Vaatwasmachine Reiniger. Zet de vaatwasser eenvoudigweg aan terwijl deze leeg is, volg de instructies op de verpakking en voilà! Zowel de zichtbare als de onzichtbare onderdelen van uw vaatwasser worden weer schoon.

Meer tips

Hoewel uw vaatwasser op deze manier van binnen helemaal schoon wordt, kan Finish Vaatwasmachine Reiniger niet bij de onderdelen aan de buitenkant, zoals de deur, de voorkant van de machine en de knopjes. Gebruik hiervoor een doekje met heet sop en de buitenkant van uw machine wordt net zo schoon als de binnenkant. Dit is het enige dat u zelf hoeft te doen; uw vaatwasmachinereiniger zorgt voor de rest.

Wacht niet tot het te laat is!

Het is belangrijk om uw vaatwasser regelmatig schoon te maken, omdat u zo de ophoping van kalkaanslag en de bijbehorende gevolgen voorkomt.

Delen: