Afwassen met de hand of de vaatwasser gebruiken

How to Properly Load a Dishwasher

Soms zet u de vaat in de vaatwasser, maar soms is het makkelijker om een pan even met de hand af te wassen – of niet? Een vaatwasser maakt het leven gemakkelijker en zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe u de aangekoekte restjes in die ene pan weg krijgt; u plaatst hem simpelweg in de vaatwasser en gaat weer verder met belangrijkere dingen. We weten dat de oplossing waar u het meeste profijt van heeft, de oplossing is waar u het minst over hoeft na te denken. Daarom hebben we een lijst samengesteld met redenen waarom afwassen met de hand niet meer nodig is:

 

Het bespaart geld

Het is een veelvoorkomende misvatting dat met de hand afwassen geld kan besparen. Dit is niet waar. Vaatwassers hergebruiken een gedeelte van het water en in tegenstelling tot met de hand afwassen, wordt er dus niet steeds opnieuw schoon water uit de kraan gehaald. Een gemiddelde vaatwasser gebruikt slechts 12 liter water per cyclus. Met een vaatwasser bespaart u dus op de kosten van water en het verwarmen van water. Klik hier om naar onze rekentool te gaan en bekijk hoeveel geld u kunt besparen.

 

Het bespaart tijd

De inhoud van een hele vaatwasser –het bestek, de bekers, kommen, borden en pannen– met de hand afwassen kan al gauw een uur duren. Hoewel vaatwassers er soms langer over doen (afhankelijk van het programma), kost het u slechts de tijd van het in- en uitruimen, gemiddeld negen minuten. Een enorm verschil dus!

 

Het bespaart vaatwerk

Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat er een bord of glas uit zijn handen glipte tijdens het afwassen, of op de grond viel en in stukken brak nadat het in een te vol afdruiprek was geplaatst; dit kan erg frustrerend zijn. Een vaatwasser lost dit probleem op, door het vaatwerk veilig op zijn plek te houden tijdens het wassen en het automatisch te drogen, waardoor er niets meer kan vallen. Zolang u alles op een juiste manier in de vaatwasser plaatst, bespaart u zo daarom ook op vaatwerk.

 

Uw vaatwerk wordt schoner

Even met een sponsje of borstel afspoelen, is niet hetzelfde als een lange schoonmaakcyclus met heet water en de beste vaatwastabletten. Vaatwassers maken op een effectieve manier schoon, terwijl met de hand afwassen ineffectief kan zijn, door een gebrek aan zorgvuldigheid of vermoeidheid wanneer u veel heeft om af te wassen. Met een vaatwasser en de vaatwastabletten van Finish, krijgt u uw vaat gemakkelijker en beter schoon.

Delen: