De perfecte koffieafspraak

How to Properly Load a Dishwasher

Koffie is vaak iets dat even snel wordt gedronken, onderweg of tussen vergaderingen door. Wordt het niet eens tijd om van een kopje koffie weer een moment te maken om even lekker te zitten en te genieten? En hoe kun je dit beter doen dan 's ochtends of 's middags met een gezellig groepje vrienden of familie, door even samen te zijn onder het genot van een kopje koffie?

1. Nodig iedereen uit.
Een dan bedoelen we iedereen: je beste vrienden, je familie, je buren en mensen die je al jaren niet hebt gezien. Dit is een geweldige kans om niet alleen bestaande relaties te versterken, maar ook om nieuwe op te bouwen.

2. Verzin een thema.
Je hoeft niet meteen uit je dak te gaan, het is immers geen verjaardagspartijtje. Hoewel dat natuurlijk best kan! Koekhappen, ballondansen, ezeltje-prik: een beetje gekkigheid af en toe doet niemand kwaad. Liever iets minder uitbundig? Een boekenclub is ook een geweldige manier om met elkaar in gesprek te gaan.

3. Bakken!
Er zijn maar weinig dingen fijner dan een lekker decadent stuk taart met een warm drankje. Je denkt misschien dat je hier de tijd niet voor hebt of misschien heb je nog nooit echt iets gebakken, maar maak je geen zorgen! Er zijn zat eenvoudige recepten aan de hand waarvan je zo iets in elkaar draait. Maak je ook niet druk over een prachtige uitvoering, aangezien mensen een lekker vullend stuk taart vaak net zo waarderen als een meerlaagse fondanttaart.

4. De koffie
Kopi Loewak (of Civetkoffie) is een van de duurste koffiesoorten ter wereld en kan wel € 2400,- per kilo kosten! Dit omdat de koffiebonen voordat ze worden verzameld om tot koffie te worden verwerkt eerst door het door het maag-darmkanaal van de civetkat zijn gepasseerd. Voor een goede kop koffie hoef je niet zo ver te gaan (misschien beter van niet zelfs), hoewel het wel leuk is om een paar verschillende soorten koffie uit te proberen. Haal ook wat cafeïnevrije koffie in huis, voor als iemand dat liever wil.

5. Maak je niet druk 
Dit is de belangrijkste tip. Ook als je het samenzijn organiseert, kun je er net zo van genieten als je gasten. Ontspan, geniet van het gezelschap en de gesprekken en maak je vooral geen zorgen om de afwas. Zet alles als iedereen is vertrokken gewoon in de vaatwasser, doe er wat Finish Quantum-vaatwasmiddel bij en zelfs de hardnekkigste koffievlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ongeacht de reden voor je koffieafspraak, geniet gewoon van de koffie, de mensen en de gezelligheid. Neem de tijd, eet, drink, lach en laat Finish-vaatwasmiddel het werk doen.

Delen: