Een Vaatwasser Bespaart U Geld

How to Properly Load a Dishwasher

Kan een vaatwasser u geld besparen?

Een vaatwasser werd vroeger gezien als een luxe huishoudelijk voorwerp, in plaats van een tijdbesparende noodzakelijkheid. Hoewel de kosten van de gemiddelde vaatwasser in de afgelopen jaren is gedaald (vanaf ongeveer 280-350 euro), denken mensen nog steeds dat het draaien van een vaatwasser duur is.

In feite maken moderne modellen gebruik van minimale hoeveelheden water en energie, zodat de kosten per afwasbeurt veel minder zijn dan mensen denken - rond de 50 cent met inbegrip van water, energie en vaatwasmiddel om een volle lading van 12 couverts af te wassen.

Maak de berekeningen

'Zal mijn vaatwasser mij geld besparen?’ is een vraag die iedere potentiële koper zichzelf stelt. Gezien de variabelen tussen huishoudens (aantal personen, aantal maaltijden dat wordt gekookt, efficiëntie van uw vaatwasser, enzovoort), is het moeilijk om specifiek te zijn.

Een onderzoek over 200 huishoudens, uitgevoerd in 2007 en 2008, heeft uitgewezen dat degenen die een vaatwasser hadden en het efficiënt gebruikten (wanneer het vol was) gemiddeld 50 procent minder water en 28 procent minder energie verbruikten dan degenen die geen vaatwasser hadden.

In verder laboratoriumonderzoek bleek dat het afwassen van de inhoud van een volledige vaatwasser met de hand, 60 minuten en 49 liter verwarmd water koste, in vergelijking met slechts 12 liter water en negen minuten elk om in te ruimen en uit te ruimen.

De Finish Vaatwasmachine Calculator

Natuurlijk is er geen 'typisch' huishouden - een echtpaar zonder kinderen zal hun vaatwasser veel minder gebruiken gedurende een week, maand of jaar dan een gezin van vijf. Finish heeft echter de Vaatwasmachine Voordeel Calculator gecreëerd om het water- en energieverbruik in een week uit te rekenen en een schatting te maken van de kostenbesparing in een jaar, in vergelijking met afwassen met de hand.

Gebruik simpelweg de schuiven om het aantal mensen in uw huishouden en het aantal gekookte maaltijden die u daarna met de hand afwast aan te geven, en u zult zien dat zelfs de kleinste huishoudens geld en energie kunnen besparen door een vaatwasser te gebruiken.

Wat dat betekent voor geldbesparingen.

Volgens de calculator genereert een gezin van vier personen, die maandag tot en met vrijdag ’s avonds thuis eet en op beide dagen van het weekend ontbijt, lunch en avondeten thuis eet, 44 maaltijden per week, die vervolgens achteraf met de hand worden afgewassen. Als ze in plaats daarvan gebruik maken van een vaatwasser, kunnen ze per jaar tot 100 euro op water en 189 euro op stroom besparen. Een stel dat deelt kan, op 10 maaltijden die wekelijks thuis worden gegeten,  respectievelijk 11 en 21 euro besparen.

Elke cent telt, en als u de vele andere voordelen van een vaatwasser in acht neemt, komt het neer op een investering die de moeite waard is.

1 onderzoek uitgevoerd door Christian Paul Richter tussen 2007 en 2008 naar tweehonderd houshuidens in Duitsland, Italië, Zweden en Groot-Brittannië.

2 Intertek UK 2010 Washing up Study

Delen: