Gevaar in de keuken

How to Properly Load a Dishwasher

Onder elke pan en in elk hoekje van de keuken kunnen er zich bacteriën, vuil of andere viezigheid verschuilen, onaangetast door schoonmaakmiddel. De smerigste plekken in de keuken kennen de meeste problemen en het is goed om u zich bewust te zijn van deze plekken, zodat u ze regelmatig en grondig kunt schoonmaken. Hoewel uw vaatwasser een grote hulp is in de keuken, zijn er ook andere dingen om op te letten.

 

De gootsteen

Misschien verwacht u niet dat de gootsteen een ongelooflijk vieze plek is, aangezien deze juist ontworpen is om  er in schoon te maken. Maar bacteriën uit voedselresten gedijen goed in een dergelijke natte omgeving en kunnen de oorzaak zijn van ziektes. Probeer uw gootsteen daarom net zo schoon te houden als uw toilet. Vaker gebruik maken van de vaatwasser kan ook helpen de gootsteen schoner te houden, want het vermindert de kans dat er oude etensresten in het gootsteenputje achterblijven. Bovendien is dit efficiënter dan met de hand afwassen, omdat er gemiddeld minder water verbruikt wordt.

 

Het afdruiprek

Als u liever niet alles in de vaatwasser stopt, kan een afdruiprek handig zijn. Het water stroomt dan gemakkelijk weg tijdens het drogen en blijft niet in uw vaatwerk zitten. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw gasten er niet aan denken gebruikte glazen in de vaatwasser te zetten, waardoor deze met de hand afgewassen moeten worden. Maar net als de gootsteen, kan uw afdruiprek een schuilplaats voor bacteriën worden als deze niet regelmatig wordt schoongemaakt!

 

Het aanrecht

Het is belangrijk om uw aanrecht en snijplanken schoon te houden, omdat deze direct met voedsel in aanraking komen. Als ze niet helemaal schoon zijn, kunnen bacteriën in uw voedsel terecht komen, waardoor u ziek kunt worden. Hier zijn enkele tips m.b.t. het aanrecht:

  • Maak uw aanrecht schoon voordat u begint met het bereiden van voedsel
  • Als u eten morst, veeg dit dan zo snel mogelijk op
  • Maak uw aanrecht altijd grondig schoon wanneer dit in aanraking is geweest met rauw voedsel, zoals vlees, kip of rauwe eieren
  • Leg bereid voedsel nooit op een aanrecht of snijplank waar rauw voedsel op heeft gelegen, tenzij u deze eerst grondig heeft schoongemaakt

 

Snijplanken

De gevaren van rauwe kip zijn algemeen bekend, maar dit is niet het enige gezondheidsrisico dat u loopt als het gaat om het bereiden van voedsel. Snijplanken zelf kunnen ook verschillende soorten bacteriën huisvesten, wat het bereiden van voedsel onveilig kan maken. Gelukkig zijn snijplanken gemakkelijk schoon te houden; stop ze gewoon in de vaatwasser na gebruik (we raden aan om altijd een aparte snijplank te gebruiken voor vlees, groenten en vis)!

Schone vaat vormt een goede basis voor een schone keuken. Een gemakkelijke manier om dit te bereiken is door Finish Glans & Droog Glansspoelmiddel te gebruiken, dat uw vaatwerk voorzichtig behandelt, maar goed schoonmaakt. Het enige wat u hoeft te doen om u geen zorgen meer te maken over een schone vaat, is de vaatwasser inruimen. Finish doet het harde werk voor u!

Delen: