Glasbescherming: Glazen schoonmaken en -houden

How to Properly Load a Dishwasher

Mensen maken al 3500 jaar glas: het oudste bekende stuk glas dateert uit 1350 v. Chr. en is gevonden in Egypte. Zij hadden echter nog geen last van vegen en doffe glazen, aangezien transparant glas pas door de Romeinen werd uitgevonden, zodat je de kleur van de wijn goed kon zien.

Als het de Romeinen lukte om hun glazen mooi helder te houden, is er geen enkele reden waarom jou dat niet zou lukken. En het zou toch fantastisch zijn als iemand een handleiding zou samenstellen over glasbescherming? Waarin vertelt wordt hoe je je glaswerk schoonhoudt en ervoor kunt zorgen dat je glazen er altijd als nieuw uit blijven zien? Goed nieuws! Wij hebben dit voor je geregeld.

Glasbescherming tijdens het gebruik


We beginnen met gebruik van glaswerk. Gebruik spreekt allemaal redelijk voor zich, maar het is wel belangrijk in het achterhoofd te houden dat het glas transparant is door de onregelmatige structuur, maar ook enorm gevoelig voor thermische schok. Dit klinkt misschien als de titel van een slechte film, maar het is de officiële benaming van het proces waarbij de temperatuur van een voorwerp plotseling stijgt of daalt, waardoor het materiaal barst. Doe dus geen kokende of hele hete vloeistoffen in een glas, tenzij de fabrikant expliciet heeft gemeld dat dit wel kan. Als je glazen barsten of er stukjes vanaf breken, kun je ze eigenlijk niet meer gebruiken. Er kunnen namelijk kleine stukjes glas in je drinken terecht komen en in de barstjes kunnen bacteriën gaan zitten die zelfs een vaatwasser er zelfs niet meer uit krijgt.

Glasbescherming tijdens het wassen


Zet je glazen als je een vaatwasser gebruikt boven in de vaatwasser, weg van de andere vaat. Verlaag het rek om ruimte te maken voor langere glazen of glazen met een steel. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de glazen niet tegen elkaar aan staan, aangezien ze kunnen barsten als ze in de vaatwasmachine tegen elkaar aantikken. 

Gebruik voor de beste resultaten Finish Quantum met Power Gel in combinatie met Finish vaatwasbescherming. Quantum Max geeft je geweldig schone glazen terwijl ze ook beschermt worden tegen permanente dofheid dankzij de unieke glasbescherming. De vaatwasbescherming zorgt er daarnaast voor dat vlekken op je glazen verdwijnen zodat je ze niet nogmaals hoeft te wassen. 

Glazen opbergen 


Zet glazen als je ze opbergt rechtop of op de kop. Als het glas op de kop staat, voorkom je dat er stof en ander vuil in het glas terechtkomt, maar als het rechtop staat, wordt het deel dat je aanraakt met je lippen juist niet vies door het vuil van onderin een kastje en voorkom je bovendien dat je er stukjes aftikt. We raden dan ook aan om de bodem van het kastje te bekleden met een dunne stof voordat je de glazen neerzet. Dit voorkomt dat er vuil aan de rand van het glaswerk komt of dat dit beschadigd raakt. Het stof zorgt er bovendien voor dat het vuil zich nergens aan kan hechten. Het neemt wel wat ruimte in beslag, maar stapel glazen liever niet, aangezien dit beschadigingen, barsten en zelfs een vacuüm, waardoor je ze niet meer van elkaar krijgt, kan veroorzaken.

Dit is het! Een paar eenvoudige tips voor de ultieme glasbescherming! 

Delen: