Hoe een vaatwasmachine u zoveel meer bespaart dan alleen geld

How to Properly Load a Dishwasher

Speciale etentjes met vrienden en familie zijn kansen om onze genegenheid voor elkaar te tonen en te genieten van lekker eten en leuke gesprekken.

Achtergelaten worden met een berg vieze borden nadat iedereen naar huis is, kan echter nogal de glans van een leuk etentje halen.

Of het nou na een mid-week maaltijd voor twee is of na een heerlijke uitgebreide lunch op zondag, afwassen met de hand kost ons waardevolle tijd, onderzoek heeft uitgewezen dat we ongeveer 4 uur per week aan de gootsteen besteden. Wiens beurt het is om 'de afwas doen' is ook een trigger voor familie onenigheid – verhitte discussies kunnen snel escaleren, met de gebruikelijke vredestichters die het dan maar doen om de harmonie te bewaren. Laat de vaatwasser spanningen wegnemen, zowel als vet en vuil. Lab onderzoek onthult dat het slechts negen minuten per cyclus duurt om uw maaltijdbenodigdheden in en uit de vaatwasser te ruimen, in vergelijking met de 60 minuten die het kost om een volle lading vaat af te wassen en af te drogen met de hand, waardoor u meer tijd heeft om te ontspannen of om iets meer productiefs te doen.

De groenere, schonere, goedkopere optie

Gebruik maken van uw vaatwasser betekent ook minder schuldgevoelens over de impact op het milieu. Een vaatwasser gebruikt gemiddeld 12 liter water per cyclus, en gebruikt en verwarmt alleen de exacte hoeveelheid die nodig is (in feite zijn de totale energiekosten van een volledige cyclus slechts 20 cent). Hetzelfde aantal borden met de hand afwassen betekent 49 liter water door de gootsteen. Door een vaatwasser te gebruiken krijgt u ook een schonere vaat- ze verwijderen bacteriën en hardnekkige etensresten snel, aangezien ze op normaal gesproken tussen de 55 en 75 ° C ( 130 en 170 ° F ) wassen. Ter vergelijking, de gemiddelde warmwaterkraan is 50 ° C.

Het beste voor gemoedsrust

Een extra bonus voor het gemiddelde drukke huishouden is dat het hebben van een vaatwasser ook betekent dat u de vaat niet hoeft af te wassen in dezelfde gootsteen waarin u modderige schoenen heeft schoongemaakt of de voerbak van uw huisdier heeft afgespoeld. Sommige van de bacteriën die huisdieren met zich meedragen, zoals salmonella en staphylococcus aureus, kunnen infecties veroorzaken bij mensen – ontsmet en maak de voerbak van uw huisdier regelmatig schoon met aparte doekjes weg van de gootsteen.

Alles bij elkaar genomen speelt uw vaatwasser een belangrijke rol in het welzijn van uw huishouden, of het nu uw gezondheid en vrije tijd beschermt, optreedt als de familie vredeshandhaver of een topper is voor het milieu.

Er valt veel meer te zeggen over dit keukenapparaat dan alleen de brandschone vaat waar we zo op zijn gaan vertrouwen!

1 http://www.dailymail.co.uk/news/article-98342/Britons-working-48-hours-week.html

2 Finis/Boschh - Dishwasher or Sink: Which Uses More Energy?

34 http://www.dettol.co.uk/healthy-homes/pets/pet-specific-cleaning-issues/

Delen: