Keukenproblemen

How to Properly Load a Dishwasher

De keuken is het hart van het huis, dus slechte gewoontes kunnen voor spanning zorgen. Een aantal keukenproblemen die iedereen wel eens is tegenkomen:

Vieze theedoeken

Heb je wel eens je handen afgedroogd met een theedoek waar viezige etensresten op zaten? Dan weet je dat je opnieuw je handen moet wassen. Een theedoek kan net zoveel bacteriën bevatten als een keukensponsje. In de keuken zitten sowieso veel bacteriën, zelfs nog meer dan in de badkamer. Het is dus belangrijk om regelmatig je theedoek te vervangen en het goed schoon te houden.

Nat aanrecht

Op het aanrecht ligt vaak water van de afwas of als je pech hebt andere soorten vloeistof. Voor je het weet hang je er met je mouw of shirt in, wat tot vlekken kan leiden.

Vieze vloer

Plakkerige, vette vloeren en een vies aanrecht zijn een bron van bacteriën én ergernis voor degenen die er gebruik van moeten maken. Eten, drinken of sauzen op de grond dienen direct opgeruimd te worden zodat het niet verspreid wordt door het huis. Of erger nog: voordat er ongedierte op af komt.

Troep op het aanrecht

Afhankelijk van hoe groot je keuken is, kan het behoorlijk storen als het aanrecht is afgeladen met troep en berg vuile afwas. Dat kookt niet fijn en je hebt niet genoeg ruimte om lekker vrij je gang te kunnen gaan.

Aanslag op glazen en natte afwas

Als je de afwasmachine opent nadat hij gedraaid heeft, gebeurt het vaak dat er nog een laagje water op de vaat zit. Niet alleen zit je er dan zelf onder, ook de afwas in de onderste la krijgt ervan langs. De doffe aanslag die je op de schone glazen krijgt is ook vervelend: met Finish glansspoelmiddel is dat verleden tijd dankzij de vijf poweracties:

  • Restjes worden weggespoeld
  • Droogt sneller op
  • Gaat watervlekken tegen
  • Extra bescherming
  • Briljante glans na elke wasbeurt

Stapels afwas

Of je nu een afwasmachine hebt of niet, de vieze vaat stapelt zich snel op. Er zijn veel ergernissen in de keuken, maar een opgestapelde afwas hoeft daar niet bij te horen: Finish Powerball maakt krachtig schoon en rekent af met vet, etensresten en vlekken. 

Delen: