Problemen Met Uw Vaatwasser Oplossen

How to Properly Load a Dishwasher

We bespreken de vijf meest voorkomende problemen die mensen tegenkomen wanneer ze de vaatwasser leegruimen. We vertellen u hoe ze veroorzaakt worden en hoe u ze op kunt lossen.

Troebele glazen – in gebieden met hard water kunnen mineraalafzettingen - voornamelijk calcium en magnesium – zich ophopen en een laagje achterlaten op glas. Hard water kan ook uw vaatwasser beschadigen. Dus, om zowel uw glaswerk en toestel te beschermen tegen kalkaanslag kunt u vaatwasserzout gebruiken om de effectiviteit van het ingebouwde waterverzachtende systeem in uw toestel te verhogen. Vaatwasserzout aan een cyclus toevoegen zal het probleem bestrijden en uw glazen fonkelend achterlaten.

Zoute smaak – als u merkt dat kopjes zout smaken, heeft u misschien het zoutreservoir van uw machine te vol gegoten. Als u vaatwasserzout morst wanneer u het vult, zorg er dan voor dat u het ook weer wegspoelt. Check of de deksel van het reservoir goed dicht zit en dat er niets lekt tijdens het wassen. Als het probleem niet weggaat moet u misschien een technicus bellen, aangezien een klep, die ervoor zorgt dat water in de verzachter van de machine kan komen, misschien geblokkeerd is.

Zanderig tafelgerei - als uw tafelgerei zanderig aanvoelt en bevlekt is met stukjes eten kan het een stapelprobleem zijn – u heeft misschien de machine te vol geladen, de platen te dicht op elkaar gestapeld, of dingen bovenop elkaar gestapeld. Denk na over hoe u uw vaatwasser moet inruimen om watercirculatie te maximaliseren. U kunt ook checken of de sproeiarmen niet geblokkeerd zijn – laat er water doorheen lopen om te zien of één van de kleine gaten wordt geblokkeerd door vuil en etensresten. U kunt een tandenstoker gebruiken om het weg te halen. Was ook de filter om er zeker van te zijn dat vuil water goed kan weglopen. Gebruik Finish® Vaatwasmachine reiniger om vet en kalkaanslag, wat zich kan opbouwen in uw vaatwasmachine, te verwijderen voordat u de machine weer gebruikt. Een schone vaatwasser betekent een schone vaat.

Vlekken op het bestek – als zuur en zout eten te lang wordt achtergelaten op bestek kan het vlekken en aanslag veroorzaken, dus is het altijd een goed idee om een voorspoelprogramma te gebruiken als u niet klaar bent om uw vaatwasser gelijk op een volle cyclus te zetten. Ook moet u het bestekbakje niet te vol laden. Als bestek elkaar aanraakt – vooral als het roestvrij staal en zilver is – kan het dofheid en ruwheid veroorzaken (het ruwe gevoel dat u krijgt wanneer u uw vinger erlangs haalt). Finish® Glans & Droogkracht Glansspoelmiddel versnelt het droogproces. Gebruik ten slot Finish®Quantum® Power Gel vaatwasmiddel, met ingebouwde zilverbescherming om deze problemen te verhelpen.

Witte vlekken op uw glazen en vaat – dit komt ook door hard water dus check het zoutgehalte van uw machine, vul het spoelmiddel aan en gebruik altijd Quantum Max vaatwasmiddel die ingebouwde bescherming tegen vlekken biedt en tegelijkertijd zorgt voor een sprankelende glans.

*Beschermt niet tegen mechanische beschadiging en herstelt geen reeds beschadigde items.

Delen: