Schoonmaakgids: keukengerei

How to Properly Load a Dishwasher

We hebben het allemaal weleens gedaan: nadat je spullen in de vaatwasser hebt gezet alsnog moeten afwassen, aangezien je denkt dat sommige dingen er niet in kunnen. Meer keukengerei betekent vaak ook meer speciale materialen, die mogelijk weer op speciale wijze moeten worden schoongemaakt, zodat je hier weer meer tijd aan kwijt bent. We hebben een overzicht samengesteld van wat volgens ons de meest gebruikte keukengereedschappen zijn die mensen liever niet in de vaatwasser doen, met tips over hoe en waarom je deze wel in de vaatwasser kunt doen, zodat je jezelf waardevolle tijd en moeite kunt besparen.

Kaasrasp 
Klop de rasp na gebruik uit boven de prullenbak om de grotere stukken kaas te verwijderen en zet de rasp vervolgens in een bordenrek onder in de vaatwasser. Door de warmte en druk van het water verdwijnen alle achtergebleven resten ook.

Garde 
Gardes worden meestal gebruikt voor het kloppen van eieren en eieren drogen doorgaans snel, dus vaak lijkt met de hand wassen de enige manier om van deze vlekken af te komen. Leg de garde gewoon in het bovenste rek zodat het water en het vaatwasmiddel erbij kunnen. Gebruik vooral ook de Power Ball en het bijbehorende vaatwasmiddel van Finish, dat er ook voor zorgt dat alle vaat wordt geweekt.

Mandoline 
Deze schoonmaken is heel eenvoudig: plaats de mandoline in een bordenrek onder in de vaatwasser zodat het water er goed bij kan en alle sap, vruchtvlees en pitjes kunnen wegspoelen.

Knoflookpers 
Belangrijk bij het schoonmaken van een knoflookpers is ervoor zorgen dat het water en het vaatwasmiddel door de kleine gaatjes van de pers kan spoelen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de pers in het bestekrek te plaatsen, met elk handvat in een ander vak. Zo zorg je ervoor dat de knoflookpers tijdens de vaatwascyclus niet dichtklapt (waardoor de knoflookresten vast komen te zitten).

Aardappelstamper 
Door de rare vorm van dit stuk keukengereedschap en het zetmeelrijke voedsel dat hier vaak mee wordt verwerkt, is het lastig bepalen waar je deze het beste in de vaatwasser kunt neerzetten. Je kunt het bovenste rek, als dit kan, het beste omlaag zetten en de stamper rechtop met het platte deel op het rek te zetten. Zo kunnen het water en het vaatwasmiddel op alle nodige komen en zorg je ervoor dat de stamper niet omvalt of door het rek valt, waardoor het weer in aanraking kan komen met bewegende onderdelen.

Volg deze instructies op en probeer voor ander ongewoon gerei gewoon van alles uit, er is vast een oplossing! Sla wel de richtlijnen en instructies van de fabrikant erop na voordat je iets probeert, aangezien sommige dingen, zoals ijsscheppen, hittegevoelige materialen kunnen bevatten. Er is echter geen enkele reden om naast een vaatwasser in- en uitpakken ook nog eens een afwas op de hand te doen.

Delen: