Schrob u de handen niet rauw!

De afwas met de hand doen, kan een vervelend klusje zijn. Het is niet alleen duurder dan een vaatwasmachine gebruiken, maar is ook een vieze, vervelende en soms riskante bezigheid. In dit artikel kijken we naar belangrijke zaken om in overweging te nemen en wat er komt kijken bij de afwas met de hand doen.

1 Rode en droge handen
Een groot nadeel van met de hand afwassen, is dat u er een droge huid van krijgt. Als u lang met uw handen in het zeepsop zit, kunnen uw handen uitdrogen en rood worden door het schrobwerk. Het is veel gemakkelijker om een vaatwasser met Finish, een doeltreffend vaatwasmiddel, te gebruiken om met zo min mogelijk moeite zo veel mogelijk gedaan te krijgen. Een droge huid kan ook worden veroorzaakt door gebruik van handschoenen zonder latex, die vocht uit de huid opnemen en u zo het gevoel geven dat er een laagje kalk op uw handen zit.

2 Verspilde tijd
Een van de mooiste dingen van een vaatwasser is dat u geen tijd kwijt bent aan het doen van de afwas. Na het eten stopt u de afwas gewoon in de vaatwasmachine en doet u de deur dicht. Als de vaatwasmachine vol is, zet u deze aan zodat hij 's nachts kan draaien en u de vaat de volgende dag kunt uitruimen. Bij een afwas met de hand moet u dan juist weer elke pan, elk bord en elk glas apart afwassen.

3 Het bestek
Het grote verschil tussen een vaatwasmachine en wassen met de hand, is het bestek. Met een spons en een sopje hebt u een lepel of een mes redelijk snel schoon, maar alle vuil tussen de tanden van een vork wegkrijgen, kan wel even duren. Bovendien moet elk onderdeel apart worden afgewassen, waardoor het allemaal nog langer duurt.

4 Scherpe messen
Als u uw messen graag scherp wilt houden, wast u deze mogelijk het liefst op de hand. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje en als u even niet zo goed oplet, kunt u zich per ongelijk snijden, vooral als de messen net zijn geslepen. Moderne vaatwasmachines beschikken over speciale laden of vakken voor messen, waar u ze met het lemmet naar benede in kunt plaatsen, zodat deze scherp blijven en schoon worden zonder dat u zich aan de messen kunt bezeren.

U kunt de huishoudhandschoenen dus aan de wilgen hangen! Bespaar tijd en moeite en ontzie uw handen door alles in de vaatwasmachine te doen en Finish zorg te laten dragen voor de vaat.

Delen: