Vieze kopjes en mokken koffievlekken verwijderen

How to Properly Load a Dishwasher

Volgens de overlevering ontdekten boeren in Ethiopië meer dan 1000 jaar geleden dat hun geiten extra energiek en speels werden nadat ze een bepaald type rode vrucht hadden gegeten. Ze hebben het zelf ook uitgeprobeerd en in deze vrucht bleek de nu zo welbekende koffieboon te zitten. Koffie werd vroeger gegeten in plaats van gebrouwen, zoals we nu doen.

Koffie is een stimulerend en smakelijk drankje dat op allerlei verschillende manieren kan worden genuttigd. Bovendien bezit het ook allerlei gunstige eigenschappen waar we allemaal van kunnen genieten. In sommige landen laat men heet water langzaam door de koffie zakken en wordt het gebruikt met veel melk en met gearomatiseerde siropen. In weer andere delen van de wereld wordt koffie doorgaans heel sterk, zwart en met enorm veel suiker geserveerd. Koud of warm, zoet of bitter, met schuim, met melk of gewoon zwart: koffie in al zijn vormen is voor de meeste mensen dagelijkse kost.

Lekker mokken 
Ondanks alle positieve kanten van koffie, kleeft er ook een groot nadeel aan koffie, namelijk de vlekken. Koffie laat namelijk donkere plekken achter op kopjes en mokken en je hebt het beste vaatwasmiddel nodig om hier vanaf te komen. Maar geen paniek, want je kunt deze vlekken op verschillende manieren voorkomen. De meest voor de hand liggende en effectieve manier is je koffie relatief snel te drinken, het niet te laten afkoelen en je kopje na gebruik zo snel mogelijk af te spoelen voordat je 'm in de vaatwasmachine zet. Dit lukt natuurlijk niet altijd, aangezien koffie het lekkerst is als je er de tijd voor kunt nemen.

Koffie met melk of minder sterke koffie laat minder snel vlekken achter dan sterke, donkere koffie. Dit is natuurlijk niet de ultieme oplossing, aangezien iedereen een eigen voorkeur heeft en de koffie anders gebruikt.

De meeste Finish-producten zijn ontworpen met het oog op hardnekkige vlekken. Finish Quantum Power Gel is echter bijzonder effectief tegen thee- en koffievlekken.

Koffie en thee verdampen op een iets andere manier dan andere vloeistoffen en laten op kleinere oppervlakken zeer geconcentreerde vlekken achter. Dit betekent dat vaatwasmiddelen harder en geconcentreerder moeten werken om deze vlekken te kunnen verwijderen. Finish is enorm efficiënt als het gaat om het verwijderen van deze koffievlekken en werkt bovendien supersnel. Zo krijg je met het beste vaatwasmiddel het beste resultaat!

Als de vlek is ingedroogd of als de vlek bijzonder lastig te verwijderen is, kun je deze proberen te verwijderen door er kokend water met een paar eetlepels Finish Power-poeder of een Finish Power Ball-tablet in te doen. Laat de kopjes een nacht staan en spoel ze de volgende ochtend goed af. Als het goed is, zijn de hardnekkige vlekken voorgoed verdwenen!

Delen: