Een BBQ organiseren

How to Properly Load a Dishwasher

Hoeveel lol, gekkigheid en lekker eten er ook is, een goede planning helpt altijd om u uw barbecuefeestje nog beter te maken. Van tevoren kijken wat voor weer het wordt, de grill schoonmaken en de kip marineren zijn belangrijke voorbereidingen om uw barbecue tot een succes te maken, maar er is nog meer om aan te denken, zoals de afwas. Na een barbecue zult u ongetwijfeld overal waar u kijkt vieze borden, glazen en schalen zien liggen. Met onze tips (en de vaatwastabletten van Finish) bent u goed voorbereid en helemaal klaar voor een gezellig barbecuefeestje.

Zet de BBQ aan!

Leg een spatel, een barbecuetang, een berg vlees en broodjes klaar en zorg voor een barbecue, en u heeft alle basisingrediënten voor een gezellig dagje. Als u ook een schort en een gekke koksmuts kunt vinden, kan het feestje echt beginnen. Nodig vrienden en familie uit, bedenk wat leuke spelletjes en zorg voor extra snacks zoals vers fruit, chocolade, chips en popcorn. Een afvalbak om etensresten in te gooien is geen overbodige luxe en de vaatwasser zorgt voor de rest.

Wat voor eten heeft u nodig?

Vlees – Burgers werken op de barbecue altijd het beste, maar als u eens wat anders wilt, marineer dan wat kip of maak houten spiesen met lams-, kalfs- of kippenvlees.

Vegetarisch – Er is altijd wel een vegetariër in het gezelschap! Vegetarische burgers, gebakken aardappels, groentespiesen, aubergine en maïskolven zijn een goed alternatief voor vlees.

Sauzen – Iedereen heeft wel zijn eigen favoriet, maar met ketchup, mayonaise en mosterd en zelfgemaakte humus of koolsla slaat u de plank nooit mis.

Drinken – Een leuk idee om uzelf met uw barbecue te onderscheiden van anderen, is uw gasten te vragen een ongewoon drankje mee te nemen dat ze anderen wel eens willen laten proberen. Leg alle flessen en blikjes in een grote bak met ijs (gebruik een aparte bak voor de alcoholische en niet-alcoholische drankjes) en op deze manier kunnen uw gasten nieuwe, verkoelende drankjes ontdekken die ze normaalgesproken niet zo snel zouden uitproberen.

Extra benodigdheden

Een barbecuetang – Of deze nu van hout of van metaal is, zorg ervoor dat u een plek heeft om deze neer te leggen tussen het bakken door, anders belandt hij misschien op de grond.

Zonnebrandcrème – Dit wordt snel vergeten en kan tot minder vrolijke gezichten leiden na een dagje in de volle zon.

Sport en spelletjes – Frisbee, voetbal en volleybal zijn de standaard favorieten, maar een barbecuefeestje is ook een uitgelezen kans om eens iets nieuws te proberen, zoals bowlen of hoefijzergooien.

Kaarsen/fakkels/feestverlichting – Om het feestje op gang te houden wanneer het donker wordt.

De afwas!

Vergeet, net als al het bovenstaande, ook Finish Quantumvaatwastabletten niet, om vettige barbecuevlekken te lijf te gaan. Met Finish is de afwas zo gedaan: Finish verwijdert vet en kalkaanslag en zorgt voor een brandschone vaat.

Delen: