Tips voor een kinderfeestje

Kinderfeestjes zijn voor ouders net zo leuk als voor kinderen. Er zijn weinig dingen leuker dan zien hoe uw kind en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes plezier hebben en te weten dat u hiervoor hebt kunnen zorgen. Dit gevoel wordt soms echter overschaduwd door de berg aan afwas die dit soort feestjes met zich meebrengt, maar met de juiste hulpmiddelen hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken. Finish Quantum is speciaal ontwikkeld om alle problemen aan te pakken die komen kijken bij het vuil dat een kinderfeestje achterlaat. Door het beste afwasmiddel te gebruiken, kunt u etensresten gewoon van de borden schrapen en de vaat vervolgens in de vaatwasmachine zetten. Het afwasmiddel kan zelfs de hardnekkigste vlekken aan, waardoor u niet hoeft te wachten totdat deze zijn losgeweekt. Bovendien komt alle vaat meteen na de eerste wasbeurt stralend schoon uit de machine. Op deze manier kunt u meer tijd besteden aan wat echt belangrijk is, zoals ervoor zorgen dat uw kind een geweldig feestje heeft. Hierom hebben wij een paar tips voor u voor een supervoorbereiding:

Versieren

Het is slim om op tijd een thema vast te stellen. Dit kunt u doen in overleg met uw kind, maar u kunt er ook een verrassing van maken. Grote kans dat ze al ver van tevoren hebben laten weten wat voor soort feestje ze willen! Als het u allemaal wat teveel wordt, kunt u natuurlijk ook thema's combineren. Als u een feestje rondom een bepaalde tekenfilmmuis organiseert, kunt u dit bijvoorbeeld ook combineren met een cowboythema. Zo zit u minder vast aan specifieke versieringen, decoraties en cadeautjes en zorgt u er bovendien voor dat uw kind niet hetzelfde feestje heeft als een klasgenootje. Vergeet vooral ook niet dat u niet veel hoeft uit te geven aan versieringen: u kunt zelf ook snel wat in elkaar knutselen. Dit is vaak net zo leuk en voegt ook wat  unieks toe aan het feestje.

Activiteiten

Zorg ervoor dat u een aantal spelletjes en activiteiten hebt voorbereid om te zorgen voor wat structuur. Plan ook meer activiteiten dan u denkt nodig te hebben, zodat u wat achter de hand hebt! Het is ook handig om een paar activiteiten te plannen die een rustgevend effect hebben, zodat u de boel kunt sussen als het allemaal te druk wordt. Als u moeite hebt met het verzinnen van spelletjes, is het slim om weer even naar het thema te kijken, misschien levert dit wat inspiratie op. Vaak is het trouwens een kwestie van gouwe ouwen in een nieuw jasje steken. Koekhappen, ballondansen, ezeltje-prik en dergelijke lijken misschien wat ouderwets, maar de kinderen vinden dit vast niet! Het zijn niet voor niets klassiekers.

Eten

Bij een kinderfeestje is het belangrijk om vooral niet te veel eten aan te bieden. Je wilt ze natuurlijk verwennen en allerlei lekkers geven, maar dit kan er soms toe leiden dat ze geen aandacht meer hebben voor het feestje zelf. En daar kwamen ze juist voor! Een leuk alternatief voor de traditionele taart is om ze ingrediënten te geven waarmee ze hun eigen traktatie kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld goed met cakejes, taco's, sandwiches en zelfs pizza's (hier is wel wat meer toezicht bij nodig). 

Hopelijk kunt u op basis van deze tips aan de slag met het organiseren van uw eigen kinderfeestje zonder dat u zich, dankzij Finish, zorgen hoeft te maken over de afwas. We hopen dat u en uw kind gaan genieten van een geweldig feestje!

Delen: