Elk doffe glas kan weer glanzen

How to Properly Load a Dishwasher

Het enige dat leuker is dan naar een etentje gaan, is zelf een etentje organiseren. Haast niets is fijner dan al je vrienden en familie op een plek te hebben onder het genot van lekker eten en drinken. In deze tijd van sociale media en instant messaging is het prettig om af en toe samen te komen en elkaar in het echt te spreken. Gastvrouw of -heer zijn is soms hard werken en als je op je etentje terugkijkt, kun je het gevoel hebben alsof je er zelf niet eens bij was. En dat is jammer, aangezien er geen enkele reden is waarom je er niet net zo van kunt genieten als je gasten. Vooral als iets als doffe glazen, gemakkelijk te voorkomen, het toch net een beetje voor je bederft. 
Als je een etentje plant, helpt het om een lijstje te maken met daarop alles wat je moet doen, zodat je een overzicht hebt, alles kunt afvinken en zo min mogelijk stress hebt. Dit betekent niet dat je op de dag zelf niet als een dolle rondloopt, maar het betekent wel dat je genoeg servies hebt om alles in en op te serveren. 

Heb je hieraan gedacht? 
□ Borden? 
□ Bestek? 
□ Stoelen? 
□ Eten? 
□ Koffie? 
□ Drankjes?
□ Muziek?
□ Gasten?
□ Versieringen?
□ Tafelschikking?
□ Servetten?
□ Activiteiten voor kinderen?
□ Glazen?


Glazen kunnen bijzonder vervelend zijn, aangezien je er ondanks alle voorbereidingen, vooral als het een samenkomen van een grotere groep dan je gewend bent betreft, meer van nodig hebt dan je doorgaans gebruikt. Dit betekent dat je glazen gaat gebruiken die mogelijk al een tijdje geen sopje meer hebben gezien. Als deze glazen dof zijn, is dit vaak mettertijd gebeurd, maar dit proces wordt vaak versneld door gebruik van waterontharders die te hoog zijn ingesteld, te lange vaatwasprogramma's en te hoge watertemperaturen. Zodra glazen dof zijn geworden, kan dit helaas meestal niet meer worden teruggedraaid, maar je kunt vanaf nu wel voorkomen dat je glazen dof worden en dat je steeds nieuwe glazen moet kopen: 
• Gebruik Finish Quantum Power Gel voor een brandschoon en glanzend resultaat. Dat troebelheid en dofheid tegen gaat. 
• Controleer voordat je glazen koopt of ze in de vaatwasser kunnen. 
• Zorg ervoor dat de waterontharders juist zijn ingesteld. 
• Gebruik indien beschikbaar een glazenwasprogramma (deze zijn korter en de temperatuur is lager). 
• Laat je glaswerk eerst in de vaatwasmachine afkoelen en haal ze er daarna pas uit. Open als het programma is afgelopen wel de deur om het stoom te laten ontsnappen. 
• Gebruik vaatwasbescherming van Finish om nog beter te beschermen tegen corrosie.

Door deze tips in het achterhoofd te houden, heb je nooit meer te maken met doffe glazen en hoef je je hier ook geen zorgen meer om te maken. Ontspan, neem de tijd en geniet in de wetenschap dat je glazen er dankzij Finish langer perfect blijven uitzien.

Delen: