Glas wat geen glaswerk is

How to Properly Load a Dishwasher

Nu je weet hoe je het best drinkglazen kunt schoonmaken, is het tijd om het over het schoonmaken van ander glaswerk te hebben dat we in ons huis gebruiken. 

Kannen

Of het nu om een mooie glazen kan gaat of over een stevige glazen maatbeker, beide zullen schoongemaakt moeten worden voor glanzend dagelijks gebruik.

Vaatwasserzout biedt bescherming tegen kalkaanslag, verzacht hard water en bestrijdt watervlekken. Dit is vooral van belang wanneer glazen maatbekers gewassen worden, wanneer ze namelijk vaak worden gewassen kunnen de markeringen vervagen waardoor deze moeilijker af te lezen zijn.

Veel van de maatbekers kunnen tegenwoordig veilig in de vaatwasser worden gewassen. Om schade te voorkomen, zorg ervoor dat de maatbeker niet in aanraking komt met ander servies in de vaatwasser. Kies voor een koude wasbeurt, want hoge temperaturen zorgen ervoor dat fragile glazen breken. Wanneer je vaatwasser een China en kristallen instelling heeft, gebruik die dan. Daarnaast is het een goed idee om te checken of je glaswerk vaatwasbestendig is bij de fabrikant.

Ovenschalen

Aangekoekte pasta of rode wijnsaus zijn geen pretje om uit je ovenschaal te verwijderen – in het bijzonder wanneer je de restjes opnieuw hebt opgewarmd voor een tweede maal! Gebruik nooit een schuursponsje voor het schoonmaken van je ovenschaal – hierdoor beschadig je de ovenschaal juist. Integendeel, plaats de ovenschaal in het onderste rek van de vaatwasser, ondersteboven, zodat het water de binnenkant van de schaal ruimschoots kan bereiken. Zorg ervoor dat je de meeste etensresten er al af hebt geschraapt, deze kunnen de vaatwasser doen verstoppen.

Vazen

Water afkomstig uit bloemenvazen kunnen slijmerig en stinkende resten achterlaten, die door de tijd heen de vaas dof maken. De glazen vaas kun je het beste ondersteboven in het onderste rek van de vaatwasser zetten. Zorg ervoor dat de overgebleven bladeren uit de vaas verwijderd zijn voordat je de vaas in de vaatwasser zet op het koudste wasprogramma, wat niet alleen goed is voor de vaas maar ook voor het milieu.

Gebruik Finish Protector voor het beschermen van je glazen in combinatie met je gebruikelijke wasmiddel. Finish Protector is speciaal ontworpen om je vaat zo lang mogelijk als nieuw te doen lijken en te beschermen tegen vertroebeling.

*Beschermt niet tegen mechanische schade en repareert niet al eerder beschadigde vaat.

Delen: