Thee Drinken uit een Glas

How to Properly Load a Dishwasher

Verschillende culturen in verschillende landen hebben een wijde variatie van gebruiken en tradities bedacht als het gaat om het drinken één van ’s werelds favoriete drankjes: thee. Het is mogelijk om thee te drinken uit een keramische kop of mok, maar een groot deel van de wereld kiest voor een glas wanneer ze theedrinken – maar waarom eigenlijk?

Waarom een glas gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom thee uit een glas drinken de voorkeur heeft boven drinken uit een keramische mok.

  1. De eerste en welllicht de meest logische, is het feit dat u de vloeistof door uw glas heen kunt zien. Hierdoor kunt u de sterkte van uw thee beoordelen terwijl u het theezakje in het glas doopt, zodat u elke keer het perfecte drankje krijgt.
  2. Wanneer u thee uit een keramische mok drinkt, kunnen de microscopische imperfecties in het oppervlak van de mok drastische effecten hebben op de kwaliteit van de thee. Wanneer de theemoleculen tegen deze ruwe oppervlakken geslagen worden, kunnen de delicate smaken onrustig worden, en elkaar gaan overmeesteren. Glas is meer effen, en is dus in staat om deze subtiliteiten behouden.
  3. Glas is iets makkelijker schoon te maken dan keramiek, vooral keramiek dat erg poreus is. De tannines in de thee kunnen zich in het oppervlak van de mok nestelen en kunnen lastig te verwijderen zijn. Het gladde oppervlak van glas zorgt ervoor dat deze vlekken zich niet zo diep in het glas kunnen nestelen en makkelijker afgewassen kunnen worden.

De nadelen van een glas?

Glas heeft één eigenschap die grote problemen kan veroorzaken wanneer u het voor thee gebruikt, of voor andere hete dranken: het vermogen om hitte te geleiden. In het gunstigste geval betekent het dat u uw hand verbrandt wanneer uw het hete glas vasthoudt, de reden dat de Russen de ‘podstakannik’ (letterlijk, ‘het ding onder het glas’), hebben ontwikkeld, wat een metalen handvat is voor een theeglas. In het ergste geval kan het gebeuren dat door het schenken van een hete vloeistof in een koud glas, het leidt tot een fenomeen genaamd ‘thermische schok’, wat betekent dat het glas heel snel uitzet of inkrimpt, waardoor er barstjes inkomen, of zelfs verbrijzelt. Veel glazen, en alle glazen ontworpen voor hete dranken, zijn gemodificeerd zodat ze resistent zijn tegen de meeste snelle temperatuurveranderingen. Het is belangrijk om altijd het individuele glas te checken voordat u er hete vloeistof in schenkt.

Afwassen

Ongeacht uw voorkeur voor glas of keramiek, is er altijd de afwas. Thee heeft het vermogen om een hele hardnekkige vlekken te maken, maar Finish® kan dat verhelpen. De speciaal geformuleerde vaatwastabletten breken de vezels die de theevlekken veroorzaken af, waardoor uw glazen er weer geweldig uitzien.

Door herhaaldelijk wassen kunnen uw glazen echter vertroebelen. Daarom hebben we hier bij Finish® gewerkt aan een nieuwe ‘Shine and Protect’ serie. Schoonmaakmiddelen die u verzekeren van fantastische schone glazen en bescherming tegen de processen die troebele glazen veroorzaken.

Wanneer en hoe u dus besluit thee te drinken – weet dat Finish voor de afwas zorgt. 

Delen: