Unieke glazen

How to Properly Load a Dishwasher

Nu we het over zo’n beetje elk glas hebben gehad dat er bestaat, willen we u ook wat vertellen over de bijzondere glazen die u niet zo vaak ziet en die alleen worden gebruikt om een bepaald soort drank uit de drinken. In dit artikel komt u meer te weten over de unieke glazen die gebruikt worden voor drankjes als tequila en grappa.

Tequila

Misschien verbaast het u dat tequila niet per se in een klein shotglaasje geserveerd hoeft te worden. Echte liefhebbers van tequila drinken liever uit een glas dat lijkt op een champagneglas, maar veel kleiner is. Ook kelkglazen worden voor tequila gebruikt (net als voor cognac). Vergeet alleen het zout en de limoen niet!

Pijpvormige portglazen

Pijpvormige portglazen zien er behoorlijk vreemd uit. Ze lijken een beetje op het soort beker dat u als kind misschien wel eens kreeg, met een rietje dat vastzit aan de bodem van de beker. Ook hebben ze wel iets weg van een olielamp. Het idee achter dit glas is dat men zo een vloeistof kan drinken voordat deze in aanraking komt met lucht, hoewel de logica hierachter een beetje wankel is. Het glas dateert uit de 17e eeuw, maar de geschiedenis erachter is helaas grotendeels verloren gegaan.

Grappaglas

Grappa is een cognacsoort op basis van druiven en wordt geproduceerd in Italië. Het alcoholpercentage ligt ergens tussen de 35-60% en daarom moet het glas klein zijn, zodat u niet te veel drinkt, ook vanwege de smaak. Het glas heeft een voet om te voorkomen dat de drank opwarmt wanneer u het glas vasthoudt. De onderkant van het glas is bolvormig, omdat dit helpt de drank op temperatuur te houden, en naar boven toe loopt het glas breder uit, zodat er een klein beetje van de sterke geur kan ontsnappen.

Uit wat voor soort glas u ook drinkt, Finish Quantum Powergel is een vaatwasmiddel met een speciale formule die is ontworpen om uw glazen te beschermen tegen dofheid. Hoewel het altijd het beste is antieke glazen niet in de vaatwasser te stoppen, kunt u uw tequila- en grappaglazen gerust in de bovenste lade plaatsen en ze zullen weer helemaal schoon uit uw vaatwasser komen. Vaatwasbescherming vergroot de levensduur van uw glazen en zorgt voor een mooie glans, ongeacht de vorm van uw glas. Dus gebruikt uw unieke glazen gerust en maakt u zich geen zorgen, de vaatwasser (en Finish) zorgen voor de rest.

Delen: