4 ruimtebesparende tips voor in de keuken

How to Properly Load a Dishwasher

Wanneer je een langere tijd in hetzelfde huis woont, kan het lastig worden om al je spullen een plek te geven. Neem bijvoorbeeld de keuken: tenzij je het helemaal naar je eigen hand hebt ingedeeld, is het vaak een kwestie van passen en meten om nog iets extra’s toe te voegen. Er is al gauw geen plek meer voor een vaatwasser en dan ben je aangewezen op afwassen met de hand. Maar met deze ruimtebesparing tips past er in elke keuken een vaatwasser.

Er is altijd plek aan de muur

Door pannen en bestek op te hangen aan de muur, win je een boel ruimte in je keukenkastjes. Er is genoeg wat je aan de muur kunt hangen, neem bijvoorbeeld een kruidenrek, hiermee hou je ook het overzicht en zie je welke kruiden je eigenlijk hebt.

Ga voor hoog

Idealiter heb je keukenkastjes die helemaal tot het plafond gaan. Maar ook op de kastjes kun je nog wat kwijt als ze toch niet heel hoog zijn, en natuurlijk kun je altijd nog wat nieuwe planken installeren.

Daarna voor laag

Dat je alles hoog hebt opgeborgen, betekent natuurlijk niet dat je de keukenkastjes niet meer gebruikt. En vaak zit er genoeg ruimte tussen de kastjes onder het aanrecht of op de vloer om nog een extra la te installeren! Ideaal voor ovenschotels, snijplanken en ovenschalen. 

Investeer in luchtdichte opruimbakjes

Deze zijn ideaal voor cornflakes of koekjes en je zit niet meer met allemaal verpakkingen waardoor het eten toch weer z’n crunch verliest. Als je effectief opruimt, kun je genoeg plek creëren voor een afwasmachine in de keuken! En met Finish hou je de vaat schoon en vetvrij, waarna je het weer terug kan zetten in je ruimtebesparende keuken.

Delen: