Bronnen van vet op de vaat en hoe u ermee om moet gaan

How to Properly Load a Dishwasher

Vet kan moeilijk van vaat af te wassen zijn en kan uw vaatwasser verstoppen. In dit artikel kijken we naar de drie meest voorkomende bronnen van vet, hoe u het kunt verminderen en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw vaatwasser de overgebleven restjes effectief verwijdert.

Roosteren - Vlees, gevogelte en wild produceren allemaal een bepaalde hoeveelheid vetrestjes tijdens het koken. Voeg aardappelen en pastinaak toe aan de pan om te braden en het kan echt een aangebakken, vette troep worden..

Leg in plaats daarvan het vlees op een braadrooster binnenin de braadbak. Hierdoor kunnen de vet- en vleessappen eraf lopen en zich verzamelen op de bodem van de pan. Wanneer het tijd is om uw aardappelen te koken, giet u de vloeistof voorzichtig in een kan. Het vet zal zich op de bodem vestigen en de vleessappen bovenin. U kunt de sappen gebruiken om uw jus smaak te geven. Doe de aardappelen in een ondiepe schaal en giet net genoeg van het vet eroverheen om ze perfect te roosteren. Ze zullen gezonder zijn, net zo lekker en zowel de schotel als de braadbak zal makkelijker schoon te maken zijn.

Frituren – Vettiger dan met frituren wordt het niet. Door gebruik te maken van een goede pan met antiaanbaklaag kunt u minder vet gebruiken. Maar u zou ook kunnen overwegen om reuzel of reguliere zonnebloem/plantaardige/olijfolie te verwisselen voor bakspray. Een paar keer sprayen is voldoende. U kunt worst en spek koken onder de grill wat ook zorgt voor minder vet.

Koken en bakken – kant-en-klare potjes saus zoals Bolognese kunnen erg vettig zijn. Voor een gezondere versie (en één die geen laagje vet achterlaat op uw pannen en borden), is het de moeite waard om uw eigen saus te maken met een blikje gehakte tomaten, uien, knoflook en wat kruiden.

Wanneer het tijd is om schoon te maken, is het belangrijk om alle vette resten van de schotel/pan/schaal te schrapen. Overgebleven vet kan gaan stollen in de vaatwasser en verstoppingen veroorzaken. Spoel de pan niet af onder de kraan voordat u deze in de vaatwasser zet, aangezien vet normaal water afstoot. In plaats daarvan is het veel beter om het oppervlak af te vegen met een stuk keukenpapier om zo mogelijk vet te verwijderen.

Plaats vuile dingen ondersteboven in het onderste rek van uw vaatwasser om ervoor te zorgen dat ze een goede spray water krijgen tijdens het wasproces. Als braadbakken vaatwasmachinebestendig zijn, kunnen deze ook in de vaatwasser. Net als veel frituurpannen met een antiaanbaklaag.

Al de producten in de Finish vaatwasmiddelenreeks zullen vetresten verwijderen, maar u kunt uw cyclus nog effectiever maken met Finish® Vaatwastabletten - All In 1. De Powerball helpt zelfs de ergste voedselvlekken weg te schrobben, zodat u niets opnieuw hoeft af te wassen. Plaats ze gewoon in de vaatwasser en laat Finish de vetresten verwijderen. Uw vaat zal er glanzend uitkomen!

We weten dat een schonere vaatwasmachine een schonere vaat betekent. Vet kan zich in de loop van de tijd ophopen in de vaatwasser. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat u vet uit de verborgen, maar vitale onderdelen van uw vaatwasser verwijdert. Gebruik Finish® Vaatwasmachine reiniger om uw vaatwasser in optimale conditie te houden.  Zodat het u een sprankelende schone vaat kan blijven geven!

Delen: