Cocktailrecepten met slechts 3 soorten alcohol

How to Properly Load a Dishwasher

Cocktailfeestjes zijn een leuke manier om samen met uw vrienden een wat chiquer avondje te beleven. Door drankjes te serveren, muziek op te zetten en uw gasten te vragen zich netjes te kleden, creëert u een feestje met een sfeer waarover mensen het nog maanden zullen hebben. Het enige nadeel van een cocktailfeestje is dat u voor de wat ingewikkeldere cocktailrecepten veel verschillende ingrediënten nodig heeft. Wij hebben een lijst samengesteld met vijf klassieke cocktailrecepten, die aan verschillende smaken beantwoorden, maar waarvoor u slechts drie soorten alcohol nodig heeft: jenever, whisky en vermout.

Tom Collins

Dit is een gemakkelijk te bereiden, levendige, maar delicate cocktail uit de jaren 1870.

50 ml jenever
25 ml citroensap
1 tl suiker
Spa rood

Meng de jenever, het citroensap en de suiker in een hoog glas, doe er wat spa rood bij en versier het glas met een citroenschijfje.

Gimlet

De Gimlet, genoemd naar Sir Thomas Gimlette, die arts was bij de Britse Koninklijke Marine, is een neefje van de Tom Collins en smaakt wat zuurder.

50 ml jenever
25 ml limoensap
1 tl suiker

Doe wat ijs in een mengglas en voeg de suiker, de jenever en het limoensap al roerend toe. Schenk het mengsel over in een martiniglas en garneer met wat geraspte citroenschil.

Martini

Dit is een van de eenvoudigste mixdrankjes en misschien wel de bekendste. De complexe smaken uit jenever komen in de martini goed uit, maar dit drankje is alleen voor durfallen, want het heeft flink wat power.

50 ml jenever
10 ml vermout

Schenk de vermout en de jenever in een mengglas gevuld met ijs en roer het mengsel goed door elkaar tot het koud is. Schenk het dan over in een martiniglas en serveer met een olijf. U kunt er ook een ‘dirty martini’ van maken, door een klein beetje olijvennat aan het mengsel toe te voegen.

Manhattan

Deze cocktail, ook heel eenvoudig om te maken, kan een totaal ander karakter krijgen afhankelijk van het soort whisky dat u gebruikt. Begin daarom met uw favoriete whiskysoort en experimenteer daarna eens met Schotse whisky, bourbon en roggewhisky.

25 ml whisky
15 ml vermout

Vul een mengglas met ijs en voeg de whisky en de vermout toe. Roer goed door, maar zorg ervoor dat het mengsel niet te koud wordt. Schenk over in een martiniglas en garneer met geraspte citroenschil of met een kers.

Old Fashioned

Er wordt gezegd dat dit drankje zijn naam eer aan doet, omdat het de oudste cocktail ter wereld is. Het is de perfecte cocktail voor iedereen die van sterke drank en complexere smaken houdt.

50 ml whisky
1 tl suiker
Sinaasappelschil

Doe een groot stuk sinaasappelschil in een laag glas, voeg de suiker toe en plet de suiker met een lepel in de schil. Dit zorgt ervoor dat de oliën en aroma’s vrijkomen. Doe vervolgens de helft van de whisky erbij en roer het mengsel goed door, totdat alle suiker is opgelost. Vul het glas met ijs, voeg de rest van de whisky toe en roer nog eens goed. U kunt naar smaak ook bitters toevoegen.

Net als veel dingen in het leven, betekent het organiseren van een feestje in ieder geval: afwas. Hoeveel vieze vaat u ook heeft, laat Finish® het voor u schoonmaken, zodat u zich kunt bezighouden met belangrijkere dingen. Als u Finish® Glans & Droog Glansspoelmiddel gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw glazen (of dit nu cocktailglazen of andere glazen zijn), want Finish® houdt ze mooi glanzend.

Delen: