De efficiëntste manier om een vaatwasser in te ruimen

How to Properly Load a Dishwasher

Als u dit leest, heeft u zich waarschijnlijk altijd al afgevraagd wat nu de beste manier is om een vaatwasser in te ruimen. Misschien heeft u uw eigen tactiek of trucjes, maar misschien zijn er ook dingen die u nog niet weet en kunnen deze nieuwe ideeën uw inruimroutine op zijn kop zetten.

Hier geven we u tips om uw vaatwasser zo efficiënt mogelijk in te ruimen, van het plaatsen van bestek tot welke vaat u het beste in de bovenste of onderste lade kunt plaatsen.

Begin achteraan

Om het simpel te zeggen: begin achteraan met inruimen. Zonder obstakels is het inruimen een minder vervelend klusje en als u vooraan begint, is het veel moeilijker om uw vaat (zelfs kleine borden of kommen) in de vaatwasser te plaatsen. We raden u aan de grootste borden achteraan te zetten en de kleinere vooraan. Dit zorgt ook voor een efficiënte verspreiding van het water, maar het betekent vooral dat het in- en uitruimen van de borden makkelijker wordt. Als u een stapel verschillende borden heeft om in te ruimen, verspreid ze dan over de verschillende rekken (bijvoorbeeld linksachter alle grote borden en rechtsvoor alle kommen). Zo hoeft u geen Tetris-achtige capriolen uit te halen om al uw borden in te ruimen.

Een volle machine

Onze eerste tip is waarschijnlijk ook de belangrijkste: de machine zo vol zetten dat er bijna niks meer bij kan, is de efficiëntste manier om een vaatwasser te laten draaien. Door een keer een volle machine te draaien, bespaart u energie en geld vergeleken met wanneer u twee keer een halve machine draait. Het bespaart u ook de tijd van alles twee keer te moeten doen. Hoe vaak u de vaatwasser aanzet is natuurlijk afhankelijk van hoe groot uw gezin of huishouden is, maar zelfs als het betekent dat u de vaatwasser dan maar een keer per week gebruikt, is dit beter dan de vaatwasser om de dag gebruiken, terwijl deze niet helemaal vol is.

Onder en boven

Als u nieuw serviesgoed koopt, staat er meestal in de gebruiksaanwijzing in welke lade of waar in de vaatwasser u dit het beste kunt plaatsen. Over het algemeen gaan mokken, glazen en andere drinkbekers in de bovenste lade, terwijl potten en pannen in de onderste lade gaan. Dit bevordert een gelijkmatige verspreiding van het water, maar voorkomt ook dat uw vaatwasser beschadigt, of zelfs omkantelt!

Steeds opnieuw een mooie glans

Als u houdt van efficiëntie, is het laatste wat u wilt, dat u uw vaatwasser opnieuw moet aanzetten, omdat er viezigheid is achtergebleven. Onze laatste tip voor het efficiënt inruimen van de vaatwasser is om een dosis Finish Vaatwasbescherming toe te voegen. Dit spoelt etensresten weg en helpt vlekken te voorkomen, terwijl het uw vaatwerk beschermt en mooi glanzend houdt. Zo verliest u geen tijd aan het inspecteren van uw glazen en een extra bonus is dat uw vaatwerk zo sneller droogt. Met Finish Vaatwasbescherming wordt het uitruimen een eenvoudig klusje.

Zelfs een doorgewinterde vaatwasser gebruiker wil zijn machine zo efficiënt mogelijk gebruiken. We hopen dat deze tips over het inruimen van uw vaatwasser voor nog betere resultaten zorgen.

Delen: