Feesttrucjes voor beginners

How to Properly Load a Dishwasher

Feesttrucjes, zo genoemd omdat ze worden uitgevoerd met dingen die u rondom het huis kan vinden, zullen indruk maken uw vrienden en kunnen u lof en misschien wel een drankje opleveren! Hier zijn een paar simpele maar indrukwekkende feesttrucjes om te proberen.

Laat lucifers dansen met ‘magische muziek’.

Neem twee blinkend schone wijnglazen gevuld met exact dezelfde hoeveelheid wijn – een derde van een glas is voldoende – en zet ze naast elkaar. Balanceer twee lucifers op de rand van één van de glazen. Vraag nu uw publiek of ze geloven dat u magische muziek kan laten spelen en de lucifers kan laten dansen. Ze zullen u in uw gezicht uitlachen!

Doop uw vinger in de wijn in het glas zonder lucifers en terwijl u de voet vasthoudt, laat uw voorzichtig uw vingers over de rand lopen tot het een rinkelend geluid begint te produceren. Kijk dan hoe de lucifers op het andere glas beginnen te bewegen en te ‘dansen’.

Deze truc werk omdat het rinkelende geluid geluidsgolven naar het andere glas stuurt waardoor het gaat vibreren. En zie daar, the lucifers dansen op uw magische melodie!

Beloof een geldprijs aan de eerste persoon die een gebogen bier dopje in een leeg flesje kan blazen.

Leg een leeg bierflesje op zijn kant. Haal de metalen dop van het flesje, buig het in tweeën en plaats het in de nek van het flesje zodat het net uitsteekt.

Kijk toe hoe uw vrienden steeds kwader worden terwijl ze proberen om het dopje erin te blazen maar falen. Maakt u zich geen zorgen, uw geld is veilig. Dit is in werkelijkheid onmogelijk!

Wat uw vrienden zich niet realiseren is dat wanneer ze tegen het dopje blazen ze ook lucht in het flesje blazen, waardoor er binnenin een druk wordt opbouwt. Die druk dwingt het dopje om eruit te springen – en uw geld in uw zak te laten zitten!

Daag uw vrienden uit om een munt te balanceren op de rand van een papiertje

Haal een papiertje uit uw portemonnee/handtas en vouw het doormidden in de lengte – lange zijde tegen lange zijde – en maak een scherpe vouw. Zet het op de tafel zodat het een tent-achtige structuur krijgt. Nodig uw publiek uit om een munt te laten balanceren op de gevouwen rand. Het is onmogelijk. Of niet? Laat ze nu zien hoe het moet.

Pak eerst het gevouwen papiertje en vouw het nog een keer, korte zijde tegen korte zijde, zodat het papiertje nu in vieren is gedeeld en een vierkant vormt. Open nu weer deels de vouw die u net heeft gemaakt zodat het papiertje een V vormt op de tafel. U kunt nu gemakkelijk de munt erop laten balanceren… maar dat is niet zo indrukwekkend!

Maar aanschouw de reactie van uw vrienden wanneer u het papiertje aan beide kanten vastpakt en in één voorzichtige beweging het papiertje opent naar zijn originele, eenmaal gevouwen positie.

Het lijkt onmogelijk, maar dankzij het gewicht van de munt en de wetten van natuurkunde blijft de munt balanceren. En als u hele standvastige handen heeft kunt u zelfs het papier optillen en de munt zal blijven waar hij is. Daarmee scoort u zeker een drankje!

Laat een lucifer binnenin een glas magisch bewegen

Het is simpele wetenschap dat deze truc laat werken maar het is heel indrukwekkend!

Leg een munt plat neer en laat een andere munt er op zijn kant bovenop balanceren, dus één munt ligt en de ander staat. Balanceer dan een lucifer op de staande munt – u heeft een hele standvastige hand nodig. Plaats als laatst een schoon, helder glas over het geheel zodat de munten en lucifer zichtbaar zijn.

Dit is waar de wetenschap bij komt kijken. Wrijf, voordat u begint met de truc – en uit het zicht van uw vrienden - een gewone balpen (met de dop erop) tussen de stof van uw shirt of trui , alsof u het schoonmaakt. Dit creëert statische elektriciteit. Wanneer u de pen om de buitenkant van het glas cirkelt zorgt de statische elektriciteit ervoor dat de lucifer ronddraait in cirkels, net magie!

Wanneer u troebele glazen gebruikt zijn uw trucs een stuk minder indrukwekkend. Gebruik Finish®Quantum® Power Gel vaatwasmiddel om u te verzekeren van blinkende glazen, en bescherming tegen glascorrosie.

*Beschermt niet tegen mechanische beschadiging en herstelt geen reeds beschadigde items.

Delen: