Hoe glansspoelmiddel de waskracht kan versterken

De vaatwasmachine bedienen zou een van de gemakkelijkste huishoudelijke taken moeten zijn, maar helaas wordt dit vaak gedwarsboomd door de aanwezigheid van watervlekken. Deze vlekken zeggen echter niets over de prestaties van uw vaatwasmachine: het is gewoon een neveneffect van het verdampende water dat een kalklaagje achterlaat. Maar het goede nieuws is dat dit volledig kan worden voorkomen. Maakt u zich dus vooral geen zorgen en zet de vaatwasmachine ook niet nog een keer aan in een poging van de vlekken af te komen. Het enige dat u nodig hebt, is glansspoelmiddel.

Glansspoelmiddel

Als uw vaat minder glimmend uit de vaatwasmachine komt dan u voor ogen had, komt dit vaak niet doordat de vaat niet goed is schoongemaakt. Wat wel het geval is, is dat etensresten die tijdens de cyclus zijn losgeraakt door de vaatwasmachine zijn gespoeld en aan het einde van een programma op borden, glaswerk en bestek komen te zitten. Tijdens de spoelcyclus wordt het glansspoelmiddel met het water langs de vaat gespoeld. Het glansspoelmiddel wordt dan geactiveerd om uw borden, glaswerk en bestek tegen aanhechting van dit vuil te beschermen. Glansspoelmiddel zorgt voor een beschermende laag tussen de etensresten en uw vaat, waardoor etensresten en minerale bestanddelen zich niet opnieuw aan uw vaat kunnen hechten en deze meteen na de eerste wasbeurt schoon uit de machine komt.

Glansspoelmiddel van Finish maakt gebruik van oppervlakteactieve stoffen die de oppervlaktespanning tussen het water en het glas verminderen, zodat er tijdens het verdampen van het water niets achterblijft. De wetenschap is mooi!

Zaken als glaswerk en bestek drogen mogelijk ook niet snel genoeg, aangezien de temperatuur binnen de machine nadat een cyclus is afgelopen doorgaans in rap tempo afneemt. Glansspoelmiddel lost het water dat op uw vaat blijft liggen op, waardoor deze snel kan drogen en vette strepen of watervlekken worden voorkomen.

Naast het blinkend schone resultaat, bent u er door glansspoelmiddel te gebruiken ook van verzekerd dat uw huishoudelijke hulp u ook daadwerkelijk tijd bespaart. Tijdens de laatste verwarmde cyclus worden de waterdruppels die op de vaat zijn achtergebleven ook opgelost, zodat u de vaat als de vaatwasmachine klaar is niet ook nog eens met de hand hoeft af te drogen.

Dit is de kracht van glansspoelmiddel! Schoonmaken en drogen is de taak van de vaatwasmachine. Het enige wat u hoeft te doen, is glansspoelmiddel aan uw machine toevoegen om ervoor te zorgen dat uw glazen glanzen en uw vaat droog is. Bespaar water, moeite en bovenal tijd, want daar hebt u die vaatwasmachine uiteindelijk toch voor.

Delen: