Heter is beter! Over de temperatuur van uw vaatwasser

Waarschijnlijk heeft u nooit de tijd genomen om na te denken over hoe uw vaatwasser uw vaat eigenlijk schoonmaakt, maar er zijn veel factoren die hierbij een rol spelen. Heeft u zich bijvoorbeeld weleens afgevraagd waarom er op de vaatwasser geen knop zit waarmee u zelf de temperatuur kunt instellen? Het is niet zo dat fabrikanten hierover zelf de controle willen houden, maar de temperatuur wordt automatisch zo efficiënt mogelijk ingesteld. Een standaardcyclus wordt gedraaid op zo’n 65-70⁰C: heet genoeg om ervoor te zorgen dat de vaatwastabletten in het water oplossen en hun werk doen en dat etensresten en vet loskomen en weggespoeld worden. Tijdens het spoelen stijgt de temperatuur iets, naar zo’n 80⁰C; dit zorgt ervoor dat alle bacteriën gedood worden, zodat u veilig van uw schone borden kunt eten.

 

Kalkaanslag

Door deze hoge temperatuur kan er kalkaanslag ontstaan aan de binnenkant van de vaatwasser, zoals men ook vaak ziet bij waterkokers. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door het calcium- en magnesiumgehalte dat van nature aanwezig is in water. Na verloop van tijd kan dit problemen veroorzaken, want de vaatwasser gaat hierdoor minder efficiënt werken. Om dit te voorkomen, kunt u de vaatwasser het beste eens per maand schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel, zoals Finish machinereiniger. Dit product verwijdert niet alleen kalkaanslag, maar ook achtergebleven vet en etensresten, waardoor uw vaatwasser weer schoon wordt en fris ruikt. En het belangrijkste: een schone vaatwasmachine betekent een schone vaat!

 

Dofheid

Een ander groot nadeel van de hoge temperatuur is dat uw glazen na verloop van tijd minder glanzend uit de vaatwasser komen. Door het hete water gaan de moleculen in het glas bewegen en de chemische stoffen in de vaatwastabletten zorgen ervoor dat sommige moleculen zich losmaken. Hoewel hier met het blote oog niets van te zien is, kunnen deze kleine imperfecties de manier waarop licht door het glas valt beïnvloeden, waardoor het glas doffer lijkt.

Finish Glans & droog glansspoelmiddel is speciaal ontworpen om dit probleem tegen te gaan. Met behulp van gepatenteerde beschermende middelen blokkeert en neutraliseert het de chemische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor dit onomkeerbare proces. Zo kunt u gerust uw glazen, zelfs die van kristal, in de vaatwasser stoppen; ze worden niet alleen goed schoongemaakt, maar behouden ook hun glans.

Maak uw vaat schoon met Finish Glans & Droog Glansspoelmiddel – en geen zorgen, de temperatuur hoeft u niet zelf in te stellen! 

Delen: