Hygiënische voordelen van een vaatwasser

How to Properly Load a Dishwasher

Het kan een enge gedachte zijn omdat het de plek is waar je eten klaarmaakt, maar wist je dat er in de keuken meer bacteriën zitten dan in de badkamer?  

Sponzen en theedoeken zijn een broedplaats voor bacteriën

Een spons is de nummer één bron van bacteriën in een huis, want deze houden van een vochtige en warme omgeving. Theedoeken dienen vaker vervangen te worden dan normaliter gebeurt: en hoe meer mensen in een huishouden, hoe sneller je de bacteriën van een ander aan je handen krijgt. Maar hoe zit dat met de afwas?

Hoge temperaturen maken goed schoon

Kunnen je handen tegen temperaturen van 60 graden of heter? De temperatuur van het water in je afwasmachine is zo hoog dat het je bestek, servies en glazen goed schoon maakt. Als je met de hand afwast, is er geen zekerheid dat al het vuil verdwijnt. Bij hele jonge kinderen geldt dat hun flesjes gedesinfecteerd moeten worden, dat kan dus ook gewoon in de vaatwasmachine!

Wat maakt een vaatwasser zo effectief?

De conclusie is dus dat heter water en een goed afwasmiddel in een geconcentreerde hoeveelheid helpen met desinfecteren en schoonmaken. Tijdens het afwassen ligt je focus op je handen en de temperatuur van het water: als het water te heet is, kunnen je handen het niet meer aan. Bij een afwasmachine is de temperatuur geen probleem meer: het is je grootste vriend in de strijd tegen vuil, bacteriën en vet die op je afwas zit. De Finish Powerball biedt een palet aan chemicaliën die ieder gespecialiseerd zijn in het schoonhouden en desinfecteren van je vaat. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen, is alles in de machine zetten en Finish doet de rest!

Delen: