Keukengerei voor bakkers

How to Properly Load a Dishwasher

Als je niet vaak bakt, is het lezen van een ingewikkeld recept eigenlijk al een reden om het op te geven. Helemaal als blijkt dat je thuis niet eens de benodigde keukenspullen hebt liggen. Je kunt enorm veel investeren in allerlei keukenapparaten, maar wij laten een aantal basisspullen zien waar je écht niet zonder kunt als je wilt gaan bakken.

Bakpapier

Elke bakker zou dit in de la moeten hebben liggen. Dankzij het bakpapier blijft er niets aan de bakplaat kleven. Dat scheelt een hoop krabben en frustratie. Wanneer je klaar bent gooi je het weg. Dat scheelt weer krabben en frustratie. 

Koelrek

Eigenlijk is dit een bakrooster dat door de pootjes iets verhoogd wordt: hierdoor stroomt er lucht onder waardoor je beslag mooi gaar wordt. Essentieel als je niet heel veel bakervaring hebt.

Maatbeker

Je kunt onmogelijk een recept volgen zonder te weten hoeveel je van alles gebruikt. Een maatbeker mag dus echt niet ontbreken.

Maatlepel

Net als met de maatbeker wil je zeker weten hoeveel je van alles toevoegt. Teveel of juist te weinig ingrediënten? Het kan beide grote gevolgen hebben op de textuur en smaak van je bakwerk.

Mixkom

Een glazen of in elk geval hittebestendige kom om je deeg of room of andere bak ingrediënten in te mixen: het kan een zooitje worden, maar het fijne is dat je met Finish Quantum in elk geval niet uren aan het schrobben bent. 

Paletmes

Een paletmes is een multi-tool tijdens het bakken. Het is lang en dun en dus kun je er van alles mee uitsmeren over de bakplaat of je bakwerk. Je kunt er zelfs boter mee snijden. Maar ook na het aansnijden kun je het gebruiken om bijvoorbeeld een stuk taart op een bordje te leggen. Zorg dat het paletmes in de vaatwasser niet de ronddraaiende sproeiarm blokkeert.

Metalen prikkers

Houten prikkers zijn ideaal voor de BBQ maar niet zozeer bij het bakken. Als je met een metalen prikker in de cake prikt terwijl deze in de oven staat, en de prikker komt er schoon weer uit, dan kun je de cake uit de oven halen.

Spatula

Een plastic of siliconen spatula is onmisbaar in de keuken: of je nu chocolade smelt of slagroom hebt geklopt, er blijft geen restje meer ongebruikt.

Klopper

Niet iedereen heeft een mixmachine, maar met de hand kan je ook prima zelf een mooie saus of slagroom kloppen. Ze zijn niet supermakkelijk schoon te krijgen, maar voor de ergste bakvlekken gebruik je gewoon de Powerball van Finish om alle troep die is overgebleven na het bakken vakkundig te verwijderen. 

Delen: