Laden en gaan: de snelste manier om een vaatwasser in te pakken

How to Properly Load a Dishwasher

Iedereen pakt de vaatwasser anders in: sommigen zetten de vaat netjes op een rij, anderen werken van voren naar achteren (voor sommigen dan weer een bron van frustratie). Bij Finish zijn we er echter van overtuigd dat er één juiste manier is om een vaatwasser te laden. Onze ideeën in combinatie met het beste vaatwasmiddel (Finish natuurlijk) betekent dat je vaat schitterend schoon tevoorschijn komt en dat je alles veel gemakkelijker weer uit de vaatwasser haalt.

Borden onderin, glazen onderop
Het lijkt misschien logisch, maar voor een snelle inpaksessie moet je de juiste dingen op de juiste plek zetten. 

• Houd als vuistregel aan dat glazen op de kop bovenin gaan. 
o Cocktail-, wijn- en bierglazen passen er vaak gemakkelijk in, maar langere glazen kunnen nogal eens problematisch blijken. Deze kun je gewoon onderin zetten. 
o Wijnglazen vallen vaak snel om, maar misschien heeft je vaatwasser wel een speciale houder om ze op hun plek te houden. 

• Borden moeten rechtop in de rekken worden gezet. Begin achterin, zodat je de rekken gemakkelijker kunt vullen. Grotere borden moeten achterin of aan de zijkant worden geplaatst, aangezien het water zo beter door de machine kan stromen.

• Grotere dingen als pollepels, opscheplepels en spatels horen ook (liggend) in het bovenrek. Zo kun je ze namelijk gemakkelijker verwijderen en worden ze beter schoon.

Niet spoelen
Een van de snelste manieren om de vaatwasser snel in te pakken, is door etensresten boven de prullenbak van borden en pannen af te schrapen. Zo komen er geen grotere stukken eten, zoals rijst en pap, in het filter te zitten. Zo bespaar je trouwens ook water en energie.

Let op de kommen 
Als je kommen en bakjes stapelt, wordt de vaat niet goed schoon, aangezien het water zo niet goed bij het andere serviesgoed kan komen. Zet kommen en bakjes op de kop naast elkaar neer. Zet ze zo veel mogelijk bij elkaar en niet lukraak naast bordjes en bekers. 

De gulden regel 
Als het water niet onbelemmerd bij de vieze zijde van een bord, glas of kom kan komen, is de kans groot dat deze vies blijft. De belangrijkste tip die we je kunnen geven, is er vooral niet te veel in te zetten als je de vaatwasser snel inpakt. Dan is de kans namelijk groot dat de machine nog een keer moet draaien!

Delen: