Onmisbare tips voor de perfecte foodfoto

How to Properly Load a Dishwasher

Zoek op #food of #eten op Instagram en letterlijk miljoenen lekkernijen duiken op. Als je denkt dat je over de kookkunsten beschikt van Jamie Olivier of Rudolph van Veen, waarom zou je dan niet je culinaire kookkunsten laten zien aan de hand van je eigen foodblog of Instragrampagina?

Hier zijn een paar eenvoudige tips die ervoor zorgen dat je gastronomische kookkunsten niet alleen er goed uitzien maar ook net zo goed smaken:

Het zit hem allemaal in de voorbereiding

Gebruik een spiraalsnijder om courgettepasta of spaghettislierten van zoete aardappel te maken om textuur aan je gerecht toe te voegen. Een dunschiller zorgt ervoor dat je krullen Parmezaanse kaas kunt maken. Snij daarnaast groenten in onbruikbare vormen, zodat het er interessant uitziet.

Hoe je het moet serveren

Een glimmend – en allerbelangrijkst schoon – bord is essentieel, speciaal als je de effecten van sites als Instagram wilt gebruiken. Filters als ‘Juno’ en ‘Ludwig’ zorgen voor een heldere kleur en textuur zodat je eten er nog sappiger uitziet op de foto. Deze filters benadrukken daarnaast viezigheid op een bord extra goed, dus een schoon bord is essentieel.

Een andere tip om je gerecht extra op te laten vallen is om gebruik te maken van verschillende vormen en gekleurde borden en kommen. Gele paprika op een knapperige salade ziet er heerlijk Mediterraans uit op een glimmend terracotta bord!

Kleur is de sleutel

Tegenovergestelde kleuren; bijvoorbeeld rode ui verspreid over knapperig groene bladen; hete chili in combinatie met pasta bezaaid met broccoliroosjes. Probeer niet meer dan drie of vier kleuren te gebruiken anders ziet je bord er rommelig en chaotisch uit.

Denk om de ondergrond  en invalshoeken

Niet al het eten kan het best van boven gefotografeerd worden. Speel met verschillende invalshoeken en speel met de achtergronden. Als je bijvoorbeeld een Marokkaans gerecht hebt gemaakt, zet het gerecht dan op een geometrisch tafelkleed om een gevoel van authenticiteit te creëren in je de foto.

Plaats bijvoorbeeld een aantal prachtige juwelen theeglazen op de achtergrond om diepte en warmte te creëren in je foto. Hierdoor kan je de Marokkaanse smaken al proeven wanneer je alleen nog maar de foto ziet!

Net als bij de borden, zorg ervoor dat je geen troebele glazen hebt, maar dat ze glanzen en schoon zijn door Finish Quantam Max Shine en Protect te gebruiken, zodat je altijd de perfecte foodfoto kunt maken.

Verlichting

Probeer wanneer het mogelijk is het gerecht in natuurlijk licht te fotograferen, want een flitser kan een dooddoener zijn voor de foto. Als je gebruik moet maken van ander licht, gebruik dan de zaklamp van een andere telefoon om schaduw te creëren.

Voordat je je foto upload, speel dan met wat verschillende filters – ‘Rise’ voegt warmte toe, ‘Hefe’ voegt een lichte onscherpte toe – en probeer verschillende kleuren en saturatie niveaus uit.

Dat was het. Wanneer je eenmaal gelukkig en tevreden ermee bent, druk dan op uploaden en weet dat al je volgers jaloers zullen zijn op je heerlijke foodfoto!

Voor tips om een perfecte dinersetting te creëren, lees ons artikel hier.

Delen: