vaatwasser onderhoud, wat heb je nodig?

How to Properly Load a Dishwasher

Wanneer we het over afwasmachineonderhoud hebben, doelen we ook op het schoonhouden van je vaat. Want een afwasmachine neemt je de afwas dan wel uit handen, dat betekent niet dat je zo nu en dan niet iets terug hoeft te doen. Qua hygiëne, onderhoud en gemak let je op de volgende punten en gebruik je deze middelen voor een optimale vaatwaservaring.

Vaatwasmachine reiniger

Waarom? Omdat er gemiddeld 8000 stuks gewassen worden in een afwasmachine op jaarbasis. En dat laat restjes na, of het nu etensresten zijn die je niet zien of kalkaanslag die je ook op je afwas terug zult zien. De geur laat je weten dat je afwasmachine wel een beurt kan gebruiken, de misvatting bestaat nog steeds dat een machine die iets schoonmaakt zelf niet schoongemaakt hoeft te worden. Fout! Het is juist voor je schone vaat belangrijk dat je vaatwasser ook schoon is. Een keer per maand Finish Vaatwasmachine reiniger helpt je van je vetvlekken, kalkaanslag en onaangename geuren af.

Glansspoelmiddel

Waarom? Omdat het de vijf acties bevat die droge, glanzende vlekkenvrije glazen opleveren. Om de machine te onderhouden heb je het niet per se nodig, maar je hebt een afwasmachine voor de afwas en die wil je er dan wel mooi uit zien komen, toch? Met Finish glansspoelmiddel wordt het droogproces versneld en worden kalkvlekken tegengegaan op zowel je glazen als het bestek. Geen vlekken meer na de afwas!

Afwasmachinezout

Waarom? Omdat afwasmachinezout de hardheid in het water vermindert en op die manier dus kalkaanslag voorkomt. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar kalk ontstaat door hard water en je kunt het voorkomen door de machine en je afwas te ontkalken.

Laatste check

Waarom? Omdat het belangrijk is dat je afwasmachine ook echt leeg is wanneer je hem het uitgeladen. Geen theelepeltjes meer vast in het rek of onderin op de bodem? Geen stukjes glas die tijdens de afwas zijn gebroken? Geen etensresten in de hoeken? Het laatste waar je op zit te wachten is een afwasmachine die tijdens een beurt ineens vastloopt en blokkeert. Check ook altijd voordat je de machine aanzet of de sproeiarm niet geblokkeerd wordt door grote borden of schalen. Het zijn simpele tips, maar ze zijn oh zo effectief!

Delen: