Vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser is één van de hardst werkende apparaat in uw keuken. Na lange periodes van regelmatig gebruik of kortere periodes van zwaarder gebruik kan uw vaatwasser minder krachtig worden. Dit komt doordat uw afwasmachine vol komt te zitten met vet, voedselresten en kalkaanslag. Als u merkt dat uw vaatwasser niet meer werkt zoals hij zou moeten werken, kan het tijd zijn voor een flinke beurt. In dit artikel leggen we uit hoe u uw vaatwasser schoon kunt maken zodat hij blijft presteren zoals het moet!

De onderdelen 
Wanneer u de vaatwasser openmaakt zult u een aantal onderdelen zien die u zelf kunt schoonmaken. De filter in de bodem, de rekken en zelfs de sproeierarm kunnen normaal gesproken uit de afwasmachine gehaald worden. Dit betekent dat u eindelijk die moeilijk te bereiken plekjes kunt schoonmaken. Onder de sproeierarm en de filter kunnen voedselresten zich gemakkelijk verstoppen. Check ook alle hoeken van de vaatwasser. Wanneer u viezigheid ziet, kan u dit schoonmaken met een spons of tandenborstel met wat warm water en zeep. Men vergeet ook vaak de deurscharnieren schoon te maken. Die kunnen zich gemakkelijk vullen met vuiligheid. Maak ze schoon met een tandenborstel en u zal onmiddellijk het verschil zien!

De vaatwasmachinereiniger
Niet alleen de onderdelen die u kunt zien moeten schoongemaakt worden. Ook de pompen, pijpen en de afvoer kunnen een schoonmaakbeurt gebruiken. Zekeren wanneer ze overuren hebben gedraaid. Het gebruik van een sterke vaatwasmachinereiniger helpt u met het grondige reiniging van de hele vaatwasser. Het elimineert kalkaanslag en zorgt ervoor dat het water goed door blijft stromen.


Gebruik Finish Vaatwasmachinereiniger om zo veel mogelijk van het vet, achtergebleven eten en kalkaanslag van de verborgen en belangrijke onderdelen van uw vaatwasser te verwijderen. Finish Vaatwasmachinereiniger spoelt en reinigt al deze verborgen onderdelen. De unieke formule met dubbele laag valt vet en kalkaanslag aan en neutraliseert vieze geurtjes.


Haal de dop van het product en zet het omgekeerd in de vaatwassen. Zet uw afwasmachine aan op de hoogste mogelijke temperatuur en draai een programma terwijl uw vaatwasser leeg is. Wanneer het programma klaar is zal uw vaatwasser weer schoon zijn en fris ruiken. 

Delen: