Vaatwasserhacks

How to Properly Load a Dishwasher

Je denkt misschien dat vaatwasmachines alleen geschikt zijn voor het wassen van de vaat (zo heet het ding immers), maar je kunt met je vaatwasser ook allerlei andere dingen doen. Wat dacht je van koken, laarzen schoonmaken of zelfs aardappels wassen? Je vaatwasser heeft verschillende functies waar je gebruik van kunt maken. Ongeacht wat je je vaatwasser laat doen, zorg ervoor dat je 'm goed en schoon houdt met Finish-machinereiniger.

Je kunt echt bijna alles schoonmaken
Ook al worden ze vaatwassers genoemd, dit wil niet zeggen dat je er alleen maar de afwas mee kunt doen. Wat dacht je van speelgoed van huisdieren, kinderspeelgoed, gereedschap (hamers, schroevendraaiers en moersleutels kunnen bijna altijd in de vaatwasser) en zelfs blikken (van het veger en blik)? Je vaatwasser kan echt ontzettend veel schoonmaken. Zet deze dingen niet bij je gewone vaat en liever met wat andere ongewone zaken in de vaatwasmachine, zodat je het verschil goed kunt zien.

Kleding wassen 
Het lijkt misschien raar om petjes in de vaatwasser te doen, maar dit is vaak de beste manier om achtergebleven zweet en vuil dat zich jarenlang heeft opgehoopt weg te krijgen. Petjes hebben de perfecte vorm voor de vaatwasser en bovendien krijgt de vaatwasser vaak al het vuil aan de binnenkant van de pet weg. Je kunt ook schoeisel wassen. Als je de binnenzool en enige andere voering eruit haalt, kun je deze in een vaatwasser zetten, net als slippers (op de kop of rechtop, afhankelijk van welke kant gewassen moet worden).

Koken! 
Sommigen verwijzen kunnen koken in een vaatwasser naar het rijk van fabelen, maar het kan gewoon! Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk zalmfilet koken in de vaatwasser. Dit kan door de stoom. In de vaatwasser wordt het namelijk niet warmer dan 70 °C, zodat de filet niet te gaar wordt (hoewel je de vaatwasser op de heetste instelling moet laten draaien). De filet wordt juist heerlijk mals en niet droog of taai. Wikkel de filet in folie en gebruik ook vooral geen vaatwasmiddel. Proberen? Het recept vind je hier.

Tuinieren 
Net als je laarzen, kun je je tuingereedschap ook in de vaatwasser doen. Schepjes, harken en ander gereedschap kun je in de vaatwasser zetten, zodat ze er weer als nieuw uitzien, maar pas op voor gereedschap met een houten handvat, aangezien hout door de warmte kan vervormen. Je kunt zelfs fruit of groenten wassen om de modder te verwijderen. Heb je een heleboel aardappels? Gewoon in de vaatwasser doen, het scheelt je een boel schrapwerk!

Delen: