Verveelt u zich? Organiseer een spelletjesavond!

How to Properly Load a Dishwasher

We herinneren ons allemaal nog wel de spelletjesavonden die we als kinderen hebben meegemaakt. De hele familie zat dan samen aan tafel Monopoly te spelen, of Pictionary was het hoogtepunt van de middag op een kinderfeestje. Maar spelletjes zijn niet alleen meer voor kinderen.

Bordspelletjes voor volwassenen worden steeds populairder

Stelletjes of vrienden die eens iets anders willen dan een standaard etentje of die geen zin hebben om weer naar een café of restaurant te gaan, besluiten steeds vaker om thuis of bij vrienden thuis af te spreken. Bordspelletjes kunnen dan een leuke toevoeging zijn en deze zijn zeker niet alleen leuk voor kinderen.

Hier zijn wat voorbeelden van bordspelletjes die steeds vaker door volwassenen gespeeld worden:

-          Kolonisten van Katan: Bij dit spelletje, waarbij zowel geluk als inzicht nodig zijn, proberen spelers controle te krijgen over de natuurlijke hulpbronnen van het fictieve eiland Katan, door met elkaar te ruilen en te onderhandelen.

-          Scrabble: Dit bekende woordspel is altijd al populair geweest en het heeft de tand des tijds succesvol doorstaan. De laatste jaren hebben mobiele apps bijgedragen aan een nieuwe opleving in de populariteit van dit uitdagende spel. Deze apps kunnen uw woordenschat en uw strategisch inzicht dag en nacht testen, zodat u zich goed kunt voorbereiden op een nieuwe speelronde met uw vrienden.

-          Pictionary: Dit neefje van het welbekende en populaire Hintsbestaat in verschillende versies. In de meest uitdagende versie moeten spelers in een bepaalde tijdsperiode abstracte ideeën tekenen voor hun medespelers, die vervolgens moeten raden wat het is. Dit kan erg leuk, maar ook erg frustrerend zijn!

Een spelletjesavond organiseren

Welke spelletjes er gespeeld worden is een van de dingen die u moet bepalen wanneer u een spelletjesavond organiseert, maar een ander belangrijk onderdeel is het eten en drinken. Tijdens een spelletjesavond is het beter om eten dat voor veel viezigheid kan zorgen te vermijden, zoals eten met veel saus, of vettig eten dat met de handen gegeten moet worden. Wat betreft de drankjes kan het een leuk idee zijn om zogenaamde boetes in te voeren. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat degene die de eerste speelronde verliest, voor iedereen drankjes moet inschenken. U kunt natuurlijk zelf bepalen hoe gemeen of creatief u hiermee wilt omgaan!

Opruimen

Na een gezellige spelletjesavond moet er natuurlijk ook weer opgeruimd worden. Gelukkig blijven de vieze borden en glazen tijdens een spelletjesavond beperkt tot een ruimte, dus de echte winnaar is degene die de avond organiseert. Nadat alles in de vaatwasser is gestapeld, staat de schone vaat zo weer in de kast.

Een van de grootste voordelen van thuis afspreken met vrienden, is dat u uw gasten meestal kunt vragen om last minute benodigdheden, zoals ijs of snacks, zelf mee te nemen… maar voor de vaatwastabletten moet u waarschijnlijk zelf zorgen.

Delen: