Waar zijn vaatwastabletten precies van gemaakt?

How to Properly Load a Dishwasher

Het in- en uitruimen van de vaatwasser is zo verweven in onze dagelijkse routine dat nauwelijks stil staan bij dat kleine tabletje dat al het werk doet. Echter, zonder deze slim samengestelde krachtpatser zou de vieze vaat weer net zo vies uit de vaatwasser komen als dat hij er in is gegaan.

Klein maar krachtig

We verwachten veel van onze vaatwastabletten. Ze moeten allereerst schoonmaken en daarbij een heleboel verschillende vlekken aankunnen. Daarnaast moeten ze effectief zijn op verschillende materialen, van glas to plastic. Het vaatwastablet dient het water zacht te maken en je vaat weer stralend zonder strepen achter te laten. Tot slot is het natuurlijk het allerbelangrijkst dat de vaatwastabletten veilig zijn, aangezien ze dagelijks in contact staan met de borden en het bestek waarvan we ons voedsel eten.

De wetenschap achter een vaatwastablet

Vaatwastabletten zijn opgebouwd uit verschillende bouwstenen om schoon te maken. Er zit bleek, enzymen en stoffen die aan de oppervlakte werken in de tabletten. Daarnaast zijn er nog een aantal hulp ingrediënten die er voor zorgen dat het vaatwastablet goed oplost tijdens het vaatwasprogramma. Finish Quantum Max beschikt over deze zorgvuldig samengestelde formule.

Geprobeerd en getest

Heb je ooit het genoegen gehad om een pan met aangekoekte melk schoon te mogen maken? Je zal dan ook blij verrast zijn dat vaatwastabletten uitgebreid getest zijn om ook effectief te zijn tegen dit soort hardnekkige vlekken. Daarnaast worden vaatwastabletten herhaaldelijk getest om te zien of zij geen strepen of kalk achterlaten.

Dus nu weet je het! De wetenschap achter een vaatwastablet is scheikunde op zijn best! Dit zeker iets om over na te denken wanneer je ’s ochtends weer een stralend schone mok uit de kast haalt. 

Delen: