Waarom Eten Blijft Plakken

How to Properly Load a Dishwasher

U bent eieren aan het bakken.

U heeft een paar heerlijk verse eieren uitgekozen en ze geklopt met een scheutje melk, peper en zout en natuurlijk uw eigen geheime ingrediënt. Wanneer het mengsel lekker luchtig is, giet u het voorzichtig in de voorverwarmde pan. U houdt alles goed in de gaten, en schudt de vloeistof heen en weer in de pan, terwijl het eiwit langzaam begint te stollen.

De telefoon gaat.

Hij gaat één keer over. U draait zich naar het geluid toe. Hij gaan nogmaals over. U vraagt zich af wie het kan zijn, maar besluit dat de eieren belangrijker zijn. U keert terug naar het fornuis, maar het is al te laat; die fractie van een seconde dat u was afgeleid heeft ervoor gezorgd dat uw eieren compleet aan de pan zijn aangeplakt. Uw eieren zijn verpest.

 

Waardoor blijft eten plakken?

Wanneer een ei, of elk ander voedsel, aan de pan blijft plakken, is dat in feite een complexe chemische reactie. De proteïnen in het voedsel reageren met het metaal van de pan door sterke verbindingen te maken, die uw maaltijd vastzetten in de microscopische kloven en kraters in het oppervlak van het metaal. Dit is geen bijwerking van eten dat te heet is, integendeel. Als het eten eenmaal heet genoeg is, gaat het reageren met iets anders dan metaal, wat betekent dat vastplakken geen probleem meer zal zijn.

Als u een vet zoals olijfolie gebruikt bij het koken, vult dat de microscopische valleien in het metaal. Wanneer de olie heet wordt, reageert het met het metaal, zodat wanneer u het eten aan de pan toevoegt er weinig metaalatomen over zijn om met het eten te reageren, waardoor het dus niet gaat plakken.

 

Welk type eten plakt?

Aangezien het de proteïnen zijn die het beste binden met metaal, heeft proteïnerijk voedsel de meeste kans om aan de pan te blijven plakken. Elk soort eten kan mogelijk blijven plakken als er niet op gelet wordt, of als het aan een hele hete pan wordt toegevoegd terwijl het nog koud is, maar eten met hoge proteïnewaarden, zoals eieren, kaas, vis en vlees, moet u het best in de gaten houden.

 

Aangekoekte vaat schoonmaken

Als uw eten wel aan de bodem blijft plakken hoeft u zich niet druk te maken over hoe moeilijk het zal zijn om het schoon te maken, en ook laten weken is niet nodig. De Powerball in Finish® Quantum® Power Gel en Finish® Vaatwastabletten - All In 1 weekt eerst alles los en breekt die complexe proteïnen en de verbindingen die het met het metaal heeft gevormd af, zodat verbrand of verdroogd voedsel makkelijker verwijdert kan worden, wat u altijd een geweldig resultaat geeft.

Delen: