Waarom uw vaatwasser onder de maat presteert

Vaatwassers maken het schoonmaken van uw vaat heel simpel. In plaats van bord per bord met de hand te moeten afwassen, zet u al uw borden, keukengerei en bestek veilig in de afwasmachine om ze na een tijdje weer schoon, sprankelend en droog uit de machine te halen. Alhoewel, voor elke 99 wasbeurten zal er misschien één wasbeurt zijn die niet al uw vaat schoonmaakt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. In dit artikel bespreken we een aantal van deze redenen en geven we tips om in de toekomst een perfect schone vaat te krijgen.

De kenmerken 
Er zijn een aantal duidelijke kenmerken van een slecht presterende vaatwasser. Het belangrijkste zijn vieze borden, pannen en keukengerei die achterblijven na een wasbeurt in de vaatwasser. Andere kenmerken kunnen zijn dat het water in de vaatwasser blijft staan na een wasprogramma of een onaangename geur. Dit kan er op duiden dat een onderdeel van uw vaatwasser niet presteert zoals het zou moeten presteren.

De redenen 
Er zijn veel redenen die ervoor kunnen zorgen dat uw vaatwasser niet goed schoonmaakt. Hard water in de onderdelen of pijpen kunnen voorkomen dat het water goed doorstroomt en niet goed wegloopt. Een andere reden kan zijn dat uw vaatwasser soms het programma niet afmaakt, waardoor er resten achterblijven op uw vaat. 
Echter, een mogelijke reden dat uw vaatwasser niet goed werkt, is omdat hij gewoon ouderwets goed schoongemaakt moet worden. Verstoppingen en opbouw van vuil kunnen verminderd worden met Finish vaatwasmachinereiniger.

De oplossing 
1. Check alle onderdelen handmatig om te zien of er blokkades zijn. Het kan zo zijn dat er een groter stuk eten of een klein stuk keukengerei vast zit in de filter van uw vaatwasser. Mocht u iets vinden, verwijder de filter en leeg de inhoud voordat u hem weer terug plaatst. 

2. Hard schrobben van de hoeken, scharnieren en gaten van de sproeierarm kunnen blokkeringen in uw vaatwasser losmaken. Meestal is een geschikt reinigingsmiddel voor de reiniging van uw vaatwasser voldoende. Dit maakt zelfs de pijpen schoon.

3. Tot slot, wees consistent met het schoonmaken van uw vaatwasser. Na 100 wasbeurten of elke drie maanden, afhankelijk van het gebruik, dient u de vaatwasser schoon te maken. Dit volstaat met het draaien van een leeg programma met vaatwasmachinereiniger. Finish vaatwasmachinereiniger verwijdert vet en kalkaanslag en helpt uw vaatwasser onderhouden. Zo zorgt Finish ervoor dat uw vaatwasser op de top van zijn kunnen blijft presteren. 

Delen: