Weg met de "afspoelen, dan afwassen!" -mythe

How to Properly Load a Dishwasher

Bij Finish weten we dat het moeilijk is om afscheid te nemen van oude gewoontes. En borden afspoelen voordat je ze in de afwasmachine zet is daar een goed voorbeeld van. Het is belangrijk om te weten dat een afwasmachine meer aan kan dan je denkt.

Mythe:

Borden worden schoner als je ze eerst afspoelt voordat je ze in de vaatwasser zet.

Ontkracht:

Het mag wel productiever lijken omdat je zelf nog iets doet, maar je verspilt helaas alleen maar extra water door vooraf de borden te spoelen. Een afwasmachine is immers ingesteld op zo heet mogelijk afwassen om alles schoon te krijgen. Als je het gevoel hebt dat je borden toch niet helemaal schoon zijn nadat ze uit de afwasmachine komen, heeft de vaatwasser misschien Finish machinereiniger nodig.

Mythe:

Als ik niet hoef af te spoelen, dan kunnen de borden rechtstreeks van de tafel naar de vaatwasser.

Ontkracht:

Het is nog steeds belangrijk om etensresten te verwijderen om te voorkomen dat je afwasmachine verstopt raakt of een onaangename lucht ontwikkeld door aanwezige restjes die je niet ziet zitten. Let ook extra op bij voedsel als rijst en pasta en bladsla. Mocht er toch een nare geur uit je vaatwasmachine komen, gebruik dan een keer de reiniger van Finish.

Mythe:

Mijn ouders moesten vroeger eerst borden afspoelen voordat ze in de vaatwasser gingen, dus moet ik dat ook maar doen.

Busted:

Zoals alle technologie is ook de vaatwasser door de jaren heen alleen maar beter geworden. Dat je ouders iets moesten doen, betekent dus niet dat jij dat ook moet doen. En met de Powerball van Finish komt de vaat er gedesinfecteerd en schoon uit, dus laat het in het vervolg lekker gaan en stop met afspoelen. 

Delen: