Naar inhoud
Tips om de vaatwasmachine te ontstopppen

Een vaatwasmachine ontstoppen

Gebruik onze Finish-gids over verstopping voorkomen en vaatwasmachines ontstoppen, inclusief de producten die u daarvoor kunt gebruiken.

«Als u voor uw gereedschap zorgt, dan zorgen zij voor u...» Dit is vooral belangrijk om te onthouden als het gaat om uw vaatwasmachine, die moet worden onderhouden om op zijn best te werken. Eén ding dat een optimale werking kan verhinderen, is het verstoppen van uw vaatwasmachine. Als dit bekend klinkt, kunt u dit probleem voorkomen en oplossen.

Waarom verstopt mijn vaatwasmachine?

Uw vaatwasmachine kan verstopt raken met van alles en nog wat. Wanneer u uw vaatwasmachine voortdurend gebruikt om voedsel, vet en andere resten op te ruimen, kan dit uw machine verstoppen en een goede afvoer verhinderen. Bovendien kunnen gebieden met zeer hard water te maken krijgen met een opeenhoping van kalk in de leidingen, waardoor de doorstroming wordt geblokkeerd.

Uw machine kan ook verstopt raken als u grote stukken voedsel niet van uw borden en kookgerei schraapt. Het is belangrijk te weten dat u uw vaat niet hoeft af te spoelen voordat u het in de vaatwasmachine doet. Uiteindelijk wordt hierdoor onnodig water verspild! De combinatie van snel (maar grondig) afschrapen, een krachtig Finish afwasmiddel dat volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, en een moderne vaatwasmachine die op de juiste instellingen wordt gebruikt, is alles wat u nodig hebt. Met deze drie factoren krijgt u elke keer weer een schone, glanzende vaat.

Voorkomen dat een vaatwasmachine verstopt raakt

Gebruik Finish Vaatwasmachinereiniger om een verstopte vaatwasmachine te voorkomen. De formule reinigt uw vaatwasmachine door vet, kalk en geurtjes te verwijderen uit de verborgen delen van uw machine:

  1. Zorg ervoor dat uw machine leeg is en geen andere zeep of afwasmiddel bevat.
  2. Verwijder het deksel van de bovenkant van de fles (maar bewaar de dop) en plaats de fles ondersteboven, zodat ze niet kan bewegen.
  3. Sluit de deur en zet de machine op de heetste stand, zodat de waslaag smelt en de inhoud van de fles vrijkomt.
  4. Wanneer de cyclus is voltooid, verwijdert u de fles en recyclet u deze. Gebruik uw vaatwasmachine met de zekerheid dat hij optimaal werkt.
  5. Herhaal om de 3 maanden voor het beste resultaat.

Een vaatwasser schoonmaken die niet wil uitlopen

Als het water in uw vaatwasmachine niet wegloopt, kan er een verstopping zijn die vaatwasmachinereiniger niet kan oplossen. Als u een vaatwasmachine met stilstaand water moet schoonmaken, begint u met het leegmaken van uw vaatwasmachine, zodat u er gemakkelijk bij kunt. Volg hiervoor deze stappen om het water uit uw vaatwasmachine effectief af te voeren:

Doe de elektriciteit uit:

Zorg ervoor dat u de elektriciteit van uw vaatwasmachine of afvalverwijdering (indien van toepassing) uitschakelt.

Verwijder stilstaand water:

Verwijder zoveel mogelijk water met een handdoek, doek of ander absorberend materiaal.

Lokaliseer de afvoerpijp:

Deze verbindt uw vaatwasmachine met de afvoer voor afvalwater. U vindt uw afvoerpijp meestal onder uw gootsteen of achter de vaatwasmachine.

Verwijderen en schoonmaken:

Zodra u dit gedaan hebt, kunt u de slang met een tang verwijderen en schoonmaken. Wij raden u aan een ontstoppingsapparaat zoals een borstel te gebruiken om het schoon te maken.

Controleer de waterafvoer van de vaatwasser:

Zodra de afvoer van het afvalwater is ontstopt, is het tijd om hetzelfde te doen met de afvoer van de vaatwasmachine. Deze bevindt zich aan de onderkant van uw vaatwasmachine. Verwijder hem met een schroevendraaier en ga op dezelfde manier te werk.

Als u dit allemaal hebt gedaan en uw vaatwasmachine nog steeds niet kunt ontstoppen, is het tijd om de professionals in te schakelen!

Van tijd tot tijd is het de moeite waard om uw vaatwasmachine van boven tot onder te reinigen. Dit betekent dat uw vaatwasmachine langer goed blijft en dat uw kostbaarste bezit in de keuken in perfecte staat zal blijven.